Најновије

КОРОНА ЈЕ УПРАВО ПОСТАЛА ЈОШ ВЕЋИ КОШМАР: О овом случају бруји цео свет "Имамо пацијента који је трећи пут заражен"

Да је могуће заразити се више пута, доказује и овај пример.

Илсутрација (Фото: Јутјуб)

Наиме, становник Тернопољске области у Украјини трећи пут је оболео од вируса корона, што је саопштио начелник Одељења за здравство локалне администрације.

- Постоји пацијент, већ ́трећи пут је оболео од вируса корона. Морамо да схватимо да чак и они који су прележали вирус нису безбедни и не значи да неће бити поновног оболевања - рекао је тај званичник.

Подсетимо, први случај реинфекције вирусом корона пријављен је зимус код жене из Јужне Кореје, а потом је ова земља пријавила и друге, укупно 227 случајева реинфекције. Недавно је и Румунија објавила да има 393 "повратника".

Доктор Горан Стевановић, директор Клинике за инфективне и тропске болести КЦС, рекао је недавно да и у Србији имамо појединачне случајеве са поновним заражавањем.

- После одређеног периода губи се имунитет и тако долази до поновног обољевања - рекао је др Стевановић.И имунолог Срђа Јанковић говорио је недавно о овој теми.

- Знамо за то још из првог месеца епидемије у Кини, био је такав случај. Јесте могуће, али питање је коко је учестало. Код особе која прележи корона вирус, то оставља одређени степен заштите, али не знамо у којој мери и колико дуго ће да траје. Теоријски постоји могућност, али чини ми се да је пре реч о изузецима, него о правилу - рекао је др Јанковић.

Снимке иранских вежби и напад на носач авиона можете видети ОВДЕ.

Извор: Блиц жена

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА