Најновије

ОВУ ПУТИНОВУ РАКЕТУ ЈЕ НЕМОГУЋЕ УНИШТИТИ: НАТО и Амери у паници (ВИДЕО)

Израелски стручњак Јаков Кедми говорио је о претњи коју Сједињеним Државама представља најновија руска ракета, Буревестник. Ракета ће имати и обичан и нуклеарни мотор. Ова комбинација даје јој готово неограничене могућности и широк спектар деловања. Према речима стручњака, ова ракета с правом спада у категорију стратешког оружја.

Руска ракета (Фото: Министарство одбране Русије)

Појава таквог пројектила у Русији представља озбиљну претњу за Сједињене Државе. Као што је Кедми напоменуо, амерички системи противракетне одбране усмерени су ка заштити државе од напада из два правца.

Реч је о обали Атлантика и северним регионима: Аљасци и Канади. Међутим, Буревестник није само способан да прелази тешке руте и ​​путује на велике даљине, већ и чини потпуно непредвидиве маневре у лету, што пресретање чини изузетно тешким, изјавио је стручњак.

У случају Сједињених Држава, руска ракета може заобићи њихове системе противракетне одбране, приближивши се циљу из Тихог океана и Мексика.

Кедми је такву тактику упоредио са француском Мажино линијом, коју су 1940. војници Вермахта успешно заобишли кроз Белгију.

Истовремено, релативно мала брзина Буревестника никога не би узбудила – 800-900 км/ч, јер чак и правовремено откривање летећег пројектила не може гарантовати његово пресретање.

„Да, може се видети са сателита. Али ако она пређе из Мексика, ко ће је оборити? Може да лети на било којој висини. Ко ће да је обори на висини од 30 метара? Она може ићи до циља, путањом каквом жели, заобилазећи све могуће препреке “, резимирао је Кедми.

Радници Колубаре добили ратни распоред. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА