Најновије

ШЕШЕЉ О ИСТРАЗИ ПОСЛОВАЊА НВО: "Плаћеници да се прогласе за стране агентуре!"

Лидер СРС Војислав Шешељ каже да би Србија требало да усвоји 'руски модел' и да све невладине организације које примају новац из иностранства прогласи за стране агентуре!

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Коментаришући медијску харангу коју су неки медији и НВО финансиране из иностранства организовали против државе јер је Управа за спречавање прања новца покренула провера њихових финансија, Шешељ каже да је овде ствар више него јасна.

- Све невладине организације и медији који примају новац из иностранства јесу стране агентуре. Они тај новац примају за одређене сврхе. То не мора бити само шпијунског или диверзионог карактера, али су сви они од страних фактора новчано потковани због одређених интереса и ту нема дилеме... - тврди Шешељ.

Према његовим речима, Србија би требало да се угледа на Русију, која је ово питање ефикасно решила.

- Све мора бити јавно. У цивилизованом свету, као што је Русија, ове организације се могу регистровати као невладине организације, али морају да буду означене као стране агентуре и да јавно пријављују финансирање из иностранства. Тако се контролише која је организација од кога и колико новца узела. Ако хоће да раде, то су услови. Ко неће, не може да ради и крај расправе! - предлаже Шешељ, додајући да невладине организације у Србији које су под провером Управе за спречавање новца немају права да се буне.

- Сваки наш грађанин треба да зна који страни фактор стоји иза НВО које се финансирају из иностранства. Јер кад знате ко плаћа, онда знате и зашто се нешто ради тако како се ради... - закључује Шешељ.

Поднета кривична пријава против Ђукановића и ДПС-а! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА