Најновије

СРАМОТА! Мази по грудима и пуши наргилу унутар манастира: Милена Ћеранић снимила скандалозан спот (ВИДЕО)

Српска певачица родом из Крагујевца Милена Ћеранић (34) снимила је и објавила нови спот, за песму "Шефица", а кадрови су наишли на револт људи, с обзиром на то да је видео сниман у Арачи, споменику културе од изузетног значаја.

Милена Ћеранић (Фото: Јутјуб)

Милена, певачица и бивша учесница ријалити програма "Фарма", у споту има с*кси стајлинге, пуши наргилу, мази се по грудима, а све унутар манастира Арача код Новог Бечеја.

Но, како наводи портал zrenjaninski. com, сагласност за снимање спота затражен је и добијен у Заводу за заштиту споменика културе у Зрењанину. Међутим, не унутар Араче, већ само у околини.

- Захтев је поднет, а Завод је одобрио снимање, али само у околини Араче. Нисмо издали решење којим је дозвољено снимање унутар Араче - рекли су поменутом порталу у Заводу за заштиту споменика културе Зрењанин.

Споменик културе мора имати везе са оним за шта се експлоатише, што сада, када је реч о Милени и споту који је тамо снимала, никако није случај.

Историчари уметности сматрају да се мора водити рачуна о томе за шта се и како користе локалитети који представљају споменике културе.

- Мора постојати веза између споменика културе и онога за шта се он експлоатише. Мора се водити рачуна о томе како се презентује и промовише споменик културе. Споменици културе су врло занимљиви, филмични… Имали смо пример са Барокном салом Градске куће и снимањем у њој. Арача је споменик културе од изузетног значаја. Закон то дефинише, али сведоци смо да се и оно што је прописано не поштује – рекла је Весна Каравида, историчарка уметности, за медије.

У решењу који је зрењанински Завод издао јасно пише шта се може користити за снимање, а за даљу контролу надлежни су неки други органи.

Лидију Вукићевић у најбруталнијем издању до сада погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА