Најновије

СТЕЖЕ СЕ ОБРУЧ ОКО ДИКТАТОРА! Поднета кривична пријава против Ђукановића и ДПС-а!

Пријава поднета због сумње да су Ђукановић и ДПС за потребе финансирања предизборне кампање 2016. креирали шему за убацивање новца непознатог порекла у званичне финансијске токове те партије

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Мрежа за афирмацију невладиног сектора МАНС је данас је Специјалном државном тужилаштву (СДТ) предала кривичну пријаву против Мила Ђукановића, председника Црне Горе и председника Демократске партије социјалиста (ДПС), али и његове партије, а све због сумње да су за потребе финансирања предизборне кампање 2016. године креирали шему за убацивање новца непознатог порекла у званичне финансијске токове те партије.

Наиме, Истраживачки центар НВО МАНС недавно је разоткрио још једну шему убацивања новца непознатог порекла у финансијске токове кампање за изборе одржане 2016. године, када су и запослени подгоричких предузећа "Чистоћа" и "Водовод и канализација", али и градске Службе заштите и спасавања, донирали скоро 40 хиљада евра ДПС-у у августу и септембру те године.

Како наводе, запослени градских служби најчешће су новац донирали истог дана, готовински и у истој пословници Социете Генерале банке (садашње Подгоричке банке) у Подгорици , коју су претходно користили и већ сада познати донатори ДПС-а са Врела Рибничких, али и 22 висока функционера партије, који су редом и на исти дан уплаћивали наводне добровољне прилоге за потребе вођења кампање. За њима нису заостајали, додају, ни локални функционери и чланови ДПС-а из општинских одбора, који су на такође организован начин и по описаном шаблону тада помагали своју партију.

- Чињеница да је ДПС помоћу "добровољних" прилога грађана скупио чак 680 хиљада евра за изборе 2016. године морала је тада бити озбиљан сигнал за тужилаштво, које би по службеној дужности отворило истрагу о пореклу тог новца. Ипак, док је тужилаштво остајало немо, афере су једну за другом откривали медији и невладин сектор, међутим ниједну од тих афера и даље не прати адекватна реакција тужилаца - наводи се у саопштењу.

Са друге стране, додају, Ђукановић наставља да инсистира на реторици да су за лош имиџ Црне Горе у међународној заједници криви невладин сектор и медији, те да међу њима треба тражити узорке за свеопште назадовање црногорског друштва.

- Разумљиво нам је да Ђукановић критикује подношење кривичних пријава јер су управо оне довеле до откривања његових и корупционашких послова његове партије и најближих сарадника - наводи се у саопштењу.

Они су саопштили да, МАНС не може бити крив за то што је његов секретар Славољуб Стијеповић ухваћен са ковертом прљавог новца у џепу, нити што је невјешто крио компанију регистровану на Кипру.

- Знамо да је за Ђукановића проблем и то што смо активисте ДПС-а ухватили у куповини личних карата и открили милионе евра државног новца које ДПС злоупотебљава уочи сваких избора, или што већина градоначелника из редова његове партије данас одговара за тешка дјела корупције - наводе из МАНС-а и додају:

- Постојање "црних фондова" којима се финансирају изборне кампање ДПС-а потврдио је и сам Ђукановић након избијања афере "Коверта", објашњавајући како је његова партија евидентирала донације:

- Све то што је рађено је завршавало на одговарајућој адреси у ДПС-у, дакле у рачуноводству. Тамо је пажљиво евидентирано, а према државним органима су прављени онакви извјештаји какве су ти органи тражили - да ли су они тражили да се тамо уписују овакве или онакве донације, не знам прецизно, јер то није дио моје пажње - рекао је тада Ђукановић.

То што добар дио кривичних пријава МАНС-а, укључујући и оне за политичку корупцију које јасно на њега указују као организатора корупционашке шеме још увијек није процесуиран, како додају, није због недостатка доказа, већ прије свега због дубоко политизоване тужилачке организације и заробљених институција.

- Као такве, оне шаљу нескривену поруку да се политичка корупција у Црној Гори итекако исплати, те да новац сумњивог порекла и даље више вриједи од права грађана да слободно одлучују о томе ко ће да управља овом државом - закључује се у саопштењу.

Ово је његова најновија претња Мила Ђукановића Србима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА