Најновије

ШТА СЕ ОВО ДЕШАВА?! БЕЛОРУСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ УХАПСИЛИ 32 ВАГНЕРОВЦА! Да ли то Путин руши Лукашенка?! Ево шта каже Москва

Портпарло Кремља Дмитриј Песков назвао је измишљотинама тврдње да некакве руске организације организују и шаљу људе да би дестабилизовали ситуацију у Белорусији.

Хапшење Вагнероваца (Фото: МУП Белорусије)

Ова изјава је коментар Кремља на хапшење 32 члана руске приватне војне компаније "Вагнер" који су у среду приведени у близини Минска у једном санаторијуму.

У Кремљу кажу да немају потпуну информацију из Минска јер из оног што је објављено не види се шта су то незаконито учинили ухапшени грађани Русије.

Истражни органи Белорусије покренули су кривични поступак против ухапшених и они се терете да су дошли у земљу због извођења терористичке акције, изјавио је секретар Савета безбедности Белорусије Андреј Равков. Он додаје да је у Белорусију стигло укупно око 200 особа који су требали да подпирују нереде на протестима уочи председничких избора 9. августа. Ако се докаже оно зашта се оптужују, могу иза решетака да проведе и до 20 година.

Пре само пар дана председник Александар Лукашенко је изјавио да се може очекивати да се уличним протестима у Белорусији могу придружити "специјално обучени странци, професионални војни бандити који зарађују на провокацијама у разним земљама".

У Савету федерације Русије кажу да Москва нема планове за дестабилизацију ситуације у Белорусији. Сенатор Владимир Џабаров каже да су односи између две земље добри и да заједно раде на стварању заједничке државе.

Посланик Думе Леонид Калашњиков назвао је хапшење 32 грађанина Русије "неспоразумом" јер је Русија увек подржавала Александра Лукашенка.

У руским медијима се тврди да су "Вагнерови" војници били у транзиту и да су кренули у једну од афричких земаља. Као доказ за то наводи се да је пронађен новац и картице за мобилне телефоне једне од арапских земаља.

Од Трампа стигла наредба да почну хапшења политичара, Вучић се прави мутав. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА