Најновије

ДОДИК ОДБРУСИО ЗАПАДУ: Нема пута БиХ у НАТО, нити ће га бити!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је данас да одлуке о чланству БиХ у НАТО нема, нити ће је бити, те да о томе “одлучујемо ми у Републици Српској”.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

На питање Срне да прокоментарише изјаве Жељка Комшића и Бакира Изетбеговића да се амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов миеша у унутрашње ствари БиХ и “не поштује одлуке њених институција” када је реч о томе да ли БиХ треба ући у НАТО, српски члан Председништва је рекао да одлуке о чланству у НАТО нема и нема пута БиХ у тај савез, нити ће га бити и за то им није крив Иванцов ни Руска Федерација, преноси Српскаинфо.

– Руска Федерација има пријатељску политику према БиХ, засновану на међународном праву, не кријући да има добре односе са Републиком Српском – нагласио је Додик.

Он је истакао да Комшић и Изетбеговић не воде принципијелну политику, нити бране интересе БиХ, јер то што говоре није интерес Републике Српске.

– Они су обични трбухозборци својих ментора, који се крију по другим амбасадама у Сарајеву. Да су заиста заштитници интереса БиХ у коју се куну не би жртвовали свог министра безбеднисти зарад амбасадора Пакистана, и не би пажљивије гледали шта каже Савет за провођење мира, измиљено тело, него парламент БиХ, биран на изборима – констатовао је Додик.

Народна странка напушта СзС? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА