Најновије

У ИНАТ: Трамп за Дан независности планира "највећи ватромет у скоријој историји" у Вашингтону

Администрација председнка Доналда Трампа планира данас велики ватромет у америчкој престоници Вашингтону, на празник Дан независности, упркос страховањима градских власти због ширења корона вируса.

Доналд Трамп (Фото: сајт америчког председника)

Секретар за унутрашње послове Дејвид Бернхарт рекао је да ће поводом обележавања 4. јула бити одржан " највећи ватромет у скоријој историји", да се планира прелет војних авиона и да ће Трамп током прославе под називом "Поздрав Америци" одати почаст "нашим мушкарцима и женама у униформи".

Планирано је да се Трамп обрати испред Беле куће.

Званичници Секретаријата за унутрашње послове саопштили су да ће имати 300 хиљада маски за грађане који буду пратили прославу, а Бернхарт је навео да се људи охрабрују да покривају лице и држе физичку дистанцу.

Градоначелница Вашингтона Мјуриел Баузер критиковала је планове администрације за које је навела да су противни постојећим здравственим смерницама, преноси Глас Америке.

Подсетила је међутим да ће празнична прослава бити одржана на имовини под управом федералне владе, што значи да она нема право да је откаже. Такође је позвала становнике престонице да избегавају гужве и да 4. јул славе близу својих домова.

У многим другим градовима су отказане или ограничене празничне прославе и ватромети због пандемије коронавирса и страховања да би окупљање великог броја људи на једном месту могло да доведе до ширења вируса.

Организатори ватромета у Њујорку отказали су традиционалну празничну прославу поводом 4. јула, а уместо тога се у свим окрузима од 29. јуна одржавају мање свечаности.

Американцима, који планирају своје прославе, биће забрањено да то раде на више популарних плажа на Флориди, у Јужној Каролини и у Тексасу. У тим савезним државама се ових дана бележи рекордан број новозаражених.

На североистоку САД, где је за сада сузбијено ширење коронавируса, плаже су отворене али се грађанима саветује да избегавају гужве.

Амерички Центри за контролу и превенцију болести саветују Американце који иду на плаже да покривају лице.

У Калифорнији, где је број случајева Ковида 19 нагло порастао претходних недеља, гувернер Гевин Њусом позвао је становнике да избегавају велика окупљања и да носе маске.

Гувенер Илиноиса Џ. Б. Прикер затражио је од бизниса и грађана да поштују здравствене мере током празничног викенда, истичући да је то кључно да би се даље успорило ширење вируса. Упозорио је и да неће оклевати да затвори бизнисе који не поштују постојеће смернице.

Прочитајте ОВДЕ   шта се то опасно приближило Трампу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА