Најновије

БОЛТОН ПРОГОВОРИО О КОРЕКЦИЈИ ГРАНИЦА: Открио чија је то била идеја!

Бивши саветник америчког председника Доналда Трампа за националну безбедност Џон Болтон изјавио је за албански портал Факсвеб да питање корекције границе између Косова и Србије није била његова идеја.

Џон Болтон (Фото: Јутјуб)

Како преноси Газета Експрес, Болтон је на посредан начин признао да је био упознат са том идејом, за коју је рекао да је идеја председника Косова и Србије.

"У случају Косова и Србије постојале су индикације још 2018. да су лидери хтели да то питања реше, јер су видели да не могу да остваре стварни независни економски развој и стабилност док се њихови односи не нормализују. Било је то врло контроверзно унутар тих држава, али се мени учинило да је то вредно напора. Једна од ствари о којима су разговарали била је могућност размене територија“, рекао је Болтон.

Болтон је рекао да је оваква идеја дочекана са гнушањем од стране Немачке, Западне Европе, али и у појединим деловима Балкана.

"Моја идеја није размена територија, али лидери Косова и Србије су то тражили. Мислио сам да се морају предузети одређени кораци на Балкану и у Источној Европи. Прво, да се смањи руска укљученост. На Балкану сам рекао да опасност остаје са нерешеним споровима, то је плодно тло за некога ко може да створи сукобе", истакао је Болтон.

Турска спроводи у дело нову опасну стратегију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА