Најновије

КО ОВДЕ ЛАЖЕ? Фрљање подацима и залуђивање Србије у пропагандне сврхе

Председник Србије рекао је јуче на промоцији дронова у Батајници да имамо још 300.000 тестова, као и да смо тестирали више грађана од свих држава у региону. Ова његова рачуница, међутим, није у складу са подацима које су претходних дана износили премијерка Ана Брнабић, као и заменица директора Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовнаовић Батут" Дарија Кисић Тепавчевић.

Кризни штаб (Фото: Влада Србије)

- У овом моменту има преко 250.000 тестова и тај податак довољно говори - рекла је Дарија Кисић Тепавчевић коментаришући ситуацију у Новом Пазару, што оставља велики раскорак између више од 250.000 и 300.000 тестова о којима је говорио председник Вучић.

Ана Брнабић је упоређивала ко је и за колико више у региону тестирао.

- Тестирамо много више него многе земље у окружењу, тестирамо четири пута више од Хрватске. Али, рекли смо да нећемо тестирати све контакте заражених, јер то не ради ниједна земља у свету - рекла је Брнабић у емисији Хит твит у недељу.

Међутим, председник је јуче рекао да смо тестирали пет пута више грађана него Хрватска, а премијерка каже да је тај број четири пута већи. Непознато је како су и једно и друго дошли до ове рачунице, премда је јасно да је "извуку" у датом тренутку, сходно интересу.

Број тестирања не значи нужно да је једна држава одговорна, уколико свакодневно умире велики број људи. Због тога је још већи проблем са бројем преминулих који се у званичним подацима штимују.

Подаци до којих је дошао, на пример БИРН, ии они које су новинари добијали од погребних предузећа и капела, говоре сасвим супротно.

Зашто Руси одбацују нову трампову иницијативу и остају уз Кину сазнајте ОВДЕ. Шта је све поскупело у Србији сазнајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА