Најновије

ПОЛУДЕЛИ ОД БЕСА: "Ј *** 4. јули. Ј *** америчку заставу!" Демонстранти "Black Lives Matter" газе и пале америчку заставу испред Беле куће! (ВИДЕО)

Група демонстраната "Black Lives Matter" у Вашингтону, обележила је 4. јули кидањем америчке заставе пре него што су је запалили, тврдећи да амерички државни симбол представља “ропство, геноцид и рат.”

Запалили америчку заставу (Фото: Твитер/принтскрин)

Снимци на којима се види како се демонстранти ругају америчкој застави почели су кружити на мрежи у суботу увече.

Један од видео снимака, снимљен на тргу испред Беле куће, области која је званично названа „"Black Lives Matter Plaza“ у знак протеста, приказује младу црнкињу која ига на америчкој застави простртој на земљу док друга женска особа демонстрант са мегафоном у руци виче: „Ј *** 4. јули. Ј *** америчку заставу. То је оно што ми говоримо.”

Још један видео снимак приказује жену која пева, суочену с мушкарцем, који носи мајицу украшену Исусовим именом.
“Шта представља америчка застава?” жена пита, наговарајући га да одговори: „Америку. Сваког грађанина који живи у Америци. ” Демонстранткиња са мегафоном наставља да тврди да је застава симбол ропства, говорећи: “Саграђена је на леђима робова.”

У другим видеозаписима се виде демонстранти како газе заставу и припремају се да је запале.

Демонстранти се радују око заставе коју су напокон запалили, а затим почињу певати како их наводи један од вођа групе: „Знали смо шта та застава представља: један, два, три, четири, – ропство, геноцид и рат, – пет, шест, седам, осам, – Америка никада није била сјајна.”

Чин паљења је означен као “изазов паљења заставе”, а наводно је организован од стране Револуционарне комунистичке партије или РевКом.

Док је застава горела уз клицање окупљених, неки демонстранти очигледно нису били задовољни том идејом. Док је једна група покушавала запалити бројне америчке заставе, суочили су се са другим демонстрантима, који су тврдили да ће таква акција ићи директно на руку Трамповој администрацији.

Прочитајте ОВДЕ  све о невероватном Путиновом потезу.

Извор: logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА