Најновије

ДОКТОР ХАОС: Кризни штаб у клин, Несторовић у плочу, а последња у низу контрадикција она о маскама

Доктор Бранимир Несторовић је од врхунског дијагностичара и "српског доктора Хауса" прешао дуг и опасан пут до српског доктора Хаоса.

Бранимир Несторовић (фото: Јутјуб)

Његова честа појављивања и по правилу грандиозне, помпезне изјаве о корона вирусу постале су вест за себе, а и сам је за себе рекао да докторку Дарију Кисић-Тепавчевић од њега боли глава.

Једна је ствар нашалити се како би се подигао морал током опасне ситуације, сасвим друга шалити се на начин који је сам по себи опасан - и може да изазове још гору ситуацију.

Несторовић је постао маскота Кризног штаба која, док други позивају на опрез, говори о томе да ће "ускоро да крену убиства као у стара добра времена".

И док је људима појава доктора Несторовића симпатична, када је у питању болест која је убила више од пола милиона људи у свету и у Србији за један дан однела чак 11 живота - све веће је питање колико има места за шалу док су капацитети КОВИД болница у Београду потпуно попуњени, а људи оплакују своје најближе.

Несторовић и две контрадикторне изјаве у секунди

Док нико не спори пређашња достигнућа доктора Несторовића, очигледно је да он у својим изјавама, некада и у размаку од неколико минута, оспорава самог себе.

"Мени је изненађење било, не што се вирус вратио јер сам то очекивао, већ смртност која је била ових дана - рекао је др Бранимир Несторовић у емисији Хит твит на ТВ ПИнк".

Ни пун минут касније изговорио је следеће.

"Активност вируса није велика. Ја очекујем да корона ускоро нестане", да би на директно питање да ли мисли да је вирус ослабио и када ће нестати рекао "нико то не може да зна".

Е, али онда су на ред дошле маске.

"Маске не могу да нас заштите, али важно их је носити"

Заштитне маске веома мало штите, каже Несторовић и наглашава да ништа не може спречити пренос вируса. Он је затим додао да је важно да се носе маске, али да их Срби не носе како треба.

Што би рекла једна жена данас у продавници: "Носе маске као рајф" - каже др Несторовић.

Дакле, по њему је важно носити маске, али не могу да нас заштите. Па зашто их је онда важно носити? Па зашто су онда маске у новом пакету мера које је препоручио Кризни штаб у коме др Несторовић седи не препорука већ обавеза и свако ко их не носи платиће казну од 5.000 динара?

Контардикторно, сложићете се. Као и много тога што смо од марта наовамо чули од др Несторовића, који је, на пример, говорио да сада сви треба да се заразимо, чему су се супротставили остали чланови Кризног штаба, па да је вирус ослабио, у чему се остали лекари такође нису слагали...

Важно је носити маску - али не као рајф, не као модни детаљ на надлактици, не као резерву у торбици - маску ставите како доктори и здрав разум налажу. Ставите је преко уста.

"Али и сами произвођачи маски кажу да она не штити од вируса", кажу појединци. Јесте, баш као што и већина обуће носи декларацију "за суво време", па нећете на кишу изаћи боси.

Једном и за свагда, најпростије могуће док вам то понављају и лекари а и Светска здравствена организација ево зашто треба да носите маску и свако кукање је одраз неодговорности и пренемагања. Пред вама је једноставно објашњење.

За оне којима треба да се црта.

Прочитајте ОВДЕ    шок интервју познатог пулмолога.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА