Најновије

ЉАЈИЋ: Не спавам по целу ноћ, бојим се! Можда ћу преживети корону, али мој мозак неће прегурати без последица!

Расим Љајић, потпредседник Владе и министар трговине, човек који данима у Новом Пазару координира између локалне самоуправе, болнице и државе, признаје да, уколико преживи све ово, његов мозак сигурно неће проћи без последица.

Расим Љајић (Фото: Јутјуб)

"Имам страх од сваке поруке. Кад чујем да звони телефон, да стигне порука… Јер немаш ништа лепо да чујеш – ко је умро, ко се разболео, ко треба да се пребаци… Ко да сам баждарен на лоше вести", каже Љајић.

Љајић каже да је ово најтежи део његовог живота откако је у политици и да је само у последња три дана ишао у четири породице да изјави саучешће.

“У Пазару има много инфицираних, лакше је набројати оне који су здрави. Имам грозан осећај. Овде је страшно. Све је сиво, све је стало, живот је стао. У психолошком смислу је тешко, људи су на ивици нерава”, каже Љајић и надовезује се:

“Не спавам по целу ноћ. Људи зову, траже да се неко пребаци у Крагујевац, Београд, шта треба… Тако је 24 сата. Ово је најтежи део мог живота у политици. Било је и оно са Хагом (водио је Канцеларију за сарадњу са Трибуналом, прим. аут.), али ово је теже у психолошком смислу. Можда ћу преживети корону, али ако преживим, мој мозак ово неће да прегура без последица. Никад досад се нисам питао шта је мени ово требало, а сад се питам сваки дан.”

Љајић додаје и да се штреца на сваки звук телефона, јер зна да не могу бити добре вести.

“Почео сам да имам аверзију према телефону. Имам страх од сваке поруке. Кад чујем да звони, да стигне порука, јер немаш шта лепо да чујеш – ко је умро, ко се разболео, ко треба да се пребаци… Ко да сам баждарен на лоше вести. Био сам на четири места, у четири породице да изјавим саучешће, то су све људи које знам и који су преминули у последња три, четири дана. То није само – ви одете да изјавите саучешће него и слушате од тих уплаканих људи притужбе и жалбе зашто њихови најмилији нису пребачени раније у болнице у већим градовима и слично. С једне стране, ничим нисам допринео том стању, али с друге, знам да морам да будем адреса за сва њихова незадовољства која су разумљива.”, прича Љајић. 

У целој овој ситуацији посебно га погађа, каже, људска незаинтересованост и лешинарење, а, додаје, доста енергије му одузима и борба против лажних вести – конкретно, морао је да објашњава да све ово није од 5Г мреже.

“Свакодневно се разочаравам у људе. Неки су се забили у мишје рупе, а с друге стране видите на шта су људи спремни да искористе ову ситуацију. Мислио сам да ништа више не може да ме разочара, али сам се преварио. Поред тога, осећам се немоћно и у борби са лажним вестима. Зауставља ме пре два дана један човек и каже да га је звао друг из Врњачке Бање за 5Г мрежу. Пита да ли те мреже већ има у Пазару и да ли је то узрок што смо постали жариште. Шта да му кажем?!”

Прочитајте ОВДЕ   ко је то преминуо и зашто је јавност у чуду.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА