Најновије

Несторовић одговорио Кону на изјаву да ћемо маске носити до пролећа: "Ово може да се реши за 5 дана"

Епидемиолог др Предраг Кон рекао је да ће све до проналаска вакцине против корона вируса, ситуација у Србији бити "таласаста", чим дође до опуштања грађана доћи ће до пораста броја оболелих, па ће се десити пад, са предузимањем мера и тако на смену.

Несторовић (Фото: Јутјуб)

- Вирус нам је јасно рекао: "нема сезоне код мене, код мене је ситуација да идем и преко лета и преко зиме, у било које годишње доба". У таквој ситуацији треба да се зна да ношење маски није питање хоћу – нећу, већ је питање обавезе која ће трајати јако дуго – све до пролећа следеће године - истакао је др Кон пре два дана.

Његов колега, др Бранислав Несторовић, није се ипак сагласио са њим.

-  Уф, сви се понашају као да је ово нека нова епидемија, а ово ће се угасити за 4-5 дана, треба само да пробамо да смањимо трансмисију. Одједном постоји потреба људи који причају да смо их безвезе затворили, сад предлажу да их затворимо. Страх ме шта ће бити на јесен са економијом, биће беспарица. Сви у свету смо кршили људска права, закључавали људе - рекао је др Несторовић, сматрајући да нам велика невоља тек следи, носили ми маске или не.

Подсетимо, проф. др Бранимир Несторовић, пулмолог и начелник одељења за алергологију и пулмологију Дечје клинике у Тиршовој гост је у био у емисији Хит твит на ТВ Пинк.

Пулмолог је, говорећи о тренутној ситуацији са епидемијом корона вируса навео да се свуда у свету догађа исто.

- Активност вируса није много велика, знам да су људи очекивали мање цифре... Вируси не умиру тек тако, ово се очекивало. Много је, много нижа активност вируса. На сајту Worldometers је сада 99 одсто блажих случајева. Да ли је вирус ослабио или не, то сад нико не зна - навео је доктор и додао да "нико жив не зна шта се са вирусом дешава".

Корона вирус је потекао из лабораторије, резултат је експеримента! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА