Најновије

АНКАРА ОЧАЈНА: И Французи стали уз Русе и Хафтара у Либији, пропада Турски поход на нафту (ВИДЕО)

Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу оптужио је Француску да је умешана у ваздушни напад на турске противваздушне системе у Либији.

Турска војска (Фото:Flickr)

О нападу на аеродрум где су уништена три турска система читајте ОВДЕ.

Чавушоглу тврди да се Француска умешала у рат на страни Либијске националне армије коју предводи генерал Калифа Хафтар у тренутку када је ЛНА почела да губи територију пред снагама тзв. Владе у Триполију коју подржава Турска.

Истовремено агенција Анадолија објавила је да је Русија из Сирије пребацила око 300 припадника агенције Вагнер међу којима има чак и “бивших припадника Исламске државе” како би помогли ЛНА. Анадолија тврди да је реч о плаћеницима Вагнера, претежно Сиријцима из покрајине Деир Ез Зор који за ратовање добијају до 1500 долара месечно.

Након што је ЛНА бомбардовала базу у којој су били турски ситеми на тлу либије престале су копнене операције. Турска је у међувремену послала нове истеме у Либију о чему више можете читати ОВДЕ.

Турци верују да су авиони ЛНА добијали допуну горива у ваздуху и да су их допуњавали француски војни авиони. Француска је одбацила све оптужбе.

Турска у Либији за сада има само дронове за извиђање али прети да ће пребацити и војне авионе након напада на њене системе.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА