Најновије

СРАМНА ПРЕСУДА: Управни суд легализовао изборну крађу?!

Веће Управног суда се управо уписало на струб срама. На жалбу да је записник фалсификован и да садржај џака не одговара записнику, ове судије су пресудиле да то нема везе јер је записник уредно потписан од чланова бирачког одбора. У џаку недостаје 854 неупотребљена листића - навео је председник покрета "Доста је било" и лидер изборне листе "Суверенисти" Саша Радуловић, говорећи о жалбама које је та листа поднела Управном суду на кардиналне неправилности које су се догодиле на парламентарним изборима 21. јуна.

Саша Радуловић (Фото: Јутјуб)

Радуловић је додао да се исто то веће Управно суда оглушило о чланове 96 и 97 Закона о избору народних посланика, те да, како каже "РИК може у недоглед да понавља поступак док год не добије резултат који им се свиђа".

Он је навео о имена судија, чланова већа, који су донели спорну пресуду, а најавио је и да ће покренути поступак за њихово разрешење.

- Судије Управног суда које су се уписале на стуб срама су мр Зоран Рељић, председник већа, Миња Бикицки и Јелица Пајовић, чланови већа. Иду Уставна жалба са привременом мером и захтев за покретање дисциплинског поступка пред Високим саветом судства за њихово разрешење.

Након Уставног суда, каже Радуловић, покрет "Доста је било" је спреман да ситуацију објасни Европском суду за људска права који је институција Савета Европе.

Лидер Покрета тврди да је веће Управног суда "легализовало" изборну крађу фалсификовањем записника и одлуком која значи да РИК то не мора да проверава, као и да је дозвољено понављање поступка у недоглед од стране Републичке изборне комисије.

Радуловић је послао поруку грађанима, истакавши да резултати избора немају везе са њиховом подршком и гласовима.

- Поштовани грађани Републике Србије, једно веће Уставног суда је одлучило да је сасвим у реду да власт купи или застраши све чланове бирачког одбора, фалсификује записник и да записник нема никакве везе са вашим гласовима, и да ви немате право на жалбу. Ово неће проћи - истакао је.

Покрет "Доста је било" поднео је више од 2.700 управних тужби за обарање избора на више 2.700 бирачких места, пошто је РИК, како су навели у том Покрету, без икаквог основа већином гласова одбацила њихове приговоре на више од 2.700 бирачких места.

- Очекујемо да видимо да ли ће се и остала већа Управног суда уписати на исти стуб срама као и ово веће или ће свих 2700 жалби дати истом већу које је показало да образа нема. Натераћемо Управни суд да донесе решења за свих 2.700 бирачких места - закључио је Радуловић, уз Његошев цитат: "Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека."

Кијев предложио нову иницијативу за Донбас, Путин одмах одговорио! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА