Најновије

ХАОС! НЕМА СМИРИВАЊА У БЕОГРАДУ И Н. САДУ: Горели улази у Скупштине, повређено много људи, све је окупано сузавцем, бацају се каменице, бакље..

Демонстранти су засули полицију испред Скупштине Србије флашама и бакљама након чега су они узвратили сузавцем. Горе улази Скупштина у Новом Саду и Београду. Медији приметили младиће који носе бакље скривајући се иза маски...

Хаос у Београду (Фото: Јутјуб)

Након јучерашњих протеста због најаве могућег поновног увођења полицијског часа у престоници и демонстрација које су ескалирале испред зграде Народне скупштине и за данас је више политичких организација најавило окупљање.

Иако је председник Србије Александар Вучић данас у јавном обраћају изјавио да неће бити вишедневне забране кретања, али да ће коначну одлуку о томе донети Влада Србије сутра, на улицама Београда је и данас више присталица разних политичких опција.

Демонстранти су засули полицију испред Скупштине Србије флашама и бакљама након чега су они узвратили сузавцем.

Одмах након Сергеја Трифуновића нападнут је и функционер ПСГ Александар Радовановић.

Иако се појавила вест да је Драган Ђилас нападнут он је то демантовао, тврдећи да је лаж.

- Мене нико није напао и нисам имао никакве непријатности на протесту. Али јесте тачно да је власт послала екипу хулигана са циљем да нападну лидере опозиције. Имамо и сведоке који су их чули. Све то очекујемо и спремни смо и на горе ствари у борби од које нећемо одустати - рекао је Ђилас.

Након што је Сергеју Трифуновићу указана помоћ он се са завојем на глави придружио демонстрантима.

Протест грађана због најаве увођења полицијског часа, почео је од 18 часова на Тргу слободе у Новом Саду. На почетку је дошло је до варница између, представника различитих идеологија око тога ко ће да држи говор. Десно оријентисани демонстранати су дошли са заставом Косова, док "леви" носе транспарент "ко тебе пендреком, ти њега револуцијом".

Окупљени грађани траже оставку Кризног штаба и захтевају да се коначно почне говорити истина о пандемији која нас је погодила. Грађанима се обратио Миран Погачар из Здружене акције "Кров над главом", а потом је кренула протестна шетња.

Демонстранти се окупљају и у Крагујевцу испред Скупштине града.

Демонстранти у Нишу испред кабинета градоначелника, тамо нема инцидената. Пуштају химну.

Ђорђе Павићевић, професор ФПН-а, изјавио је да је видљиво, након свих збивања који су се догодили током јучерашњег протеста, да је ситуација јако опасна, као и да председник Србије Александар Вучић "не држи ситуацију тако доборо под контролом, као што је то чинио до сада".

Прочитајте ОВДЕ   шта се догодило са Сергејом Трифуновићем.

Извор: Н1/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА