Најновије

ОТКУД РУСКИЊА НА ПРОТЕСТУ У БЕОГРАДУ? Режимски таблоиди се питају да ли су нереди повезани са руском службом?(ВИДЕО)

На демонстрацијама синоћ у центру Београда нашла се и једна млађа Рускиња која се пожалила да је добила ударац у главу. Она је српским медијима рекла да је на протесте "дошла због правде".

Полиција туче демонстранте на клупи у парку (Фото: Јутјуб)

Ово је упало у очи и уши, режимском таблоиду који истиче да се поставља питање одакле руска држављанка на, како они тврде, наводно спонтаном протесту, а њено присуство било им је нарочито упадљиво с обзиром на разлог који је навела. 

- Ја сам из Русије, знам шта је диктатура. Дошла сам овде да протестујем због правде. Исто се дешава што се дешавало у Русији. То је диктатура - испричала је млада Рускиња, а на питање коју диктатуру је искусила, она је истакла да се сви сећају Бориса Јељцина и деведесетих година.  

На жалост таблоид није пренео и “детаљ” да је Рускиња нападнута пендреком док је била у друштву младића док су седели на клупи у парку и да је шокирана тим поступком полиције.

Русију у контексту београдских протеста помиње и Јелена Милић, директорка Центра за евроатлантске студије, која сматра да су "главне вође насилних демонстрација које је јавност имала прилику да види изразито про-руски настројени актери јавног живота који не бирају средства да делегитимишу покушаје Србије да под окриљем политичког Запада постигну компромис о новом статусу Косова", преноси таблоид.

Некако нам се чини да је повезивање младе Рускиње са руском тајном службом заиста у домену научне фантастике, посебно уколико се подсетимо да је Вучић у, како је више пута нагласио, савршеним односима са руским врхом.

Закључите сами, уосталом..

Прочитајте ОВДЕ   шта пишу светски медији.

Извор: Курир/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА