Најновије

РЕВОЛУЦИЈА У МЕДИЦИНИ! Пронађен лек за ХИВ?

Тридесетогодишњи мушкарац после годину дана терапије добио негативан резултат.

Вакцина/Лек (Фото: Pixabay)

Тридесетогодишњи мушкарац из Бразила могао би да буде први излечени пацијент од вируса ХИВ-а у свету! Како су пренели страни медији, лекари су му од терапије преписали комплекс лекова који је довео до потпуног опоравка.

"Пацијент Сао Паоло", како су га прозвали, добио је коктел АИДС лекова уз АТР терапију, као и још неколико суплемената и лек никотинамид који је у ствари врста винамина Б3. Оболелом пацијенту из Бразила дијагностикована је болест 2012. године и био је пионир у лечењу ове врсте током 48 недеља. После годину дана резултати теста били су негативни на вирус ХИВ!

Доктор Рикардо Дијаз са Универзитета Сао Паоло у Бразилу истакао је за британски Телеграф да лекари не могу да претраже читаво тело, али према резултатима које су добили у телу нема заражених ћелија.

- Мислим да је обећавајуће. Овај пацијент је можда излечен. - навео је Дијаз.

Међутим, лекари који су такође учестовали у овом истраживању изнели су подаке да је четворо оболелих пацијената који су примили исту терапију нису показали позитивне резултате.

Од ХИВ-а је оболело више од 75 милиона људи широм планете, а око 33 милиона је преминуло од кад је епидемија почела током осамдесетих. Пацијентима су АИДС лекови до сада помагали да контролишу вирус, а постоје и многи који су спречили да се болест прошири. Међутим, поред овога у свету тренутно има 37 милиона људи живи са ХИВ-ом, а већина је у Африци.

Лекари широм света и даље су несигурни по питању ове врсте терапије иако је за сада "Сао Паоло пацијент" без вируса ХИВ у организму, али биће потребна детаљнија и истрајнија истраживања да би се заиста показало да ли је овакав вид лечења заиста успешан.

Инжењер Кочовић израчунао тачан датум краја епидемије у Србији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА