Најновије

"ИДЕМО СВИ НА УЛИЦЕ! ВУЧИЋУ, ОДГОВАРАЋЕШ!": Део опозиције позвао на протест на ванредној конференцији! (ВИДЕО)

Одржана је ванредна конференција за новинаре дела српске опозиције. На конференцији су говорили истакнути политичари наше опозиције.

Савез за Србију (Фото: Јутјуб)

Када 20 полицајаца шутира ногом момка који лежи на земљи, то није прекорачење овлашћења, то је покушај убиства. Довољан је један ударац у главу, да се изгуби живот. Вучић је направио своје изборе, своје гласаче, своје медије, своју полицију, своје криминалце и своје хулигане. Једино што не може да направи је свој народ и то је тај народ који је изашао на улицу, да искаже незадовољство и бори се за права, јер је улица једино што му је преостало – истакао је Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде и један од оснивача Савеза за Србију.

– Ми припадници опозиције Србије ћемо и данас, као и претходна два дана бити на улици уз свој народ. То је народ који има право да се на улици бори за живот који му је одузет. Уместо што држава троши паре на сузавце, боље да улаже у болнице како бисмо се борили против короне. Ово је протест људи који више не могу да издрже насиље над њима, протест против лажи, бруталности полицијске, односно бруталности државе. Ово је протест за живот који су нам одузели – додао је Ђилас.

„До сада је Вучић изводио људе сендвичима, сада увредама и батинама“

Потпредседник Народне странке Здравко Понош истакао је да Србија присуствује способности Вучића да изведе велики број људи на улицу.

– До сада је то чинио сендвичима, овог пута то ради увредама и батинама. Не треба му никаква помоћ за увреде, то успешно сам ради, а за батине извео је групацију попут оних из некадашњих СС одреда. Они су ангажовани од стране режима, нападну полицију, а полиција узврати по нашој омладини и прогања их као плен по улицама. Режим жели сукобе између грађана. Не желимо да ови протести генеришу додатни ризик по здравље. Захтевамо додатну одговорност полиције за ово што се дешава по улицама. Питање је шта ради командант полицијске бригаде, начелник полицијске управе. Ако се неко отео контроли, треба покренути дисциплински поступак. Да ли је неко суспендован – пита се он и додаје:

– Ако живимо у уређеном друштву, ако то јесмо, неко ће морати за то да одговара. Један од захтева опозиције било је хитно пуштање на слободу ухапшених, ми не знамо где су ти људи. Ако се оно ради пред камерама, питање је шта им се ради у затворима. Нудимо правну помоћ породицама, чији су чланови нестали у претходне две ноћи. Све ово што се дешава није разлог мање да се изађе на улицу, све ово је разлог више да се изађе – рекао је Понош.

Лидер Двери Бошко Обрадовић био је нападнут синоћ недалеко од Народне скупштине, а припадници Жандармерије су му задали неколико тежих удараца.

– Био сам на раскрсници код главне поште када је полиција бацала сузавац на мирне домонстранте и када је кренула Жандармерија која је прегазила буквално сваког ко се нашао на путу. Жене, децу, младе… И сам сам добио неколико удараца. Заштитило ме је само то што су моји саборци легли преко мене и добијали ударце који су били намењени мени. Они који су изазвали инциденте нису трпели никакве последице, они су део полицијског апарата који прави проблеме по улицама, а невин народ испашта. Желим да похвалим младе људе, они су хероји протеста у овом ненормалном, корумпираном систему у ком живимо. Сви који су против режима треба да се држе заједно да смакнућа ове криминалне власти – казао је председник Двери и додао:

– Све наше разлике треба сада да оставимо по страни. Уједињена српска опозиција понудила је решење – нови Кризни штаб који ће вратити поверење грађана и прлазна техничка Влада до следећих фер избора, а ту нека победи ко је бољи. Нећемо се повући док Србија поново не буде слободна, настављамо да протестујемо заједно са грађанима на улицама – закључио је Бошко Обрадовић.

Јединица 63. падобранска се оглушила о наређење да изађе у сукоб са грађанима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА