Најновије

РОМАНУ СМЕШТАЈУ СА МИГРАНТИМА! Певачица ће месецима да се мучи, а ово је датум када излази на слободу!

Певачица Романа Панић моћи ће да изађе из затвора већ 3. августа, јер ће тада одслужити две трећине казне од два месеца, на колико је осуђена 24. јуна зато што је заједно с партнером Филипом Мркајићем пљачкала банкомате у Бризбејну, пишу домаћи медији.

Романа (Фото: Инстаграм)

Према законима који су на снази у Аустралији, затвореник који је починио лакше кривично дело има право да затражи превремени отпуст уколико испуњава одређене критеријуме, те у Романином случају већ почетком следећег месеца она ће стећи услов да се нађе на слободи.

Како су објаснили извори из Бризбејна, а и на основу пресуде суда објављене у тамошњим медијима, Романа је осуђена на годину дана затвора, а Мркајић на 18 месеци, с тим што је она обавезна да у ћелији проведе 60 дана. Остатак казне ће провести на слободи, али је обавезна да се једном недељно пријави у полицијској станици у Бризбејну, где се у базу података уноси чињенично стање да осуђеник није напустио територију на којој је починио кривично дело. За то време, а пре краја истека пуне казне, Панићева и њен партнер Мркајић морају да врате новац за који је истрагом утврђено да је украден с банкомата. У питању је сума нешто већа од 23.500 долара, што је око 14.000 евра.

Романи ће бити дозвољено да борави у смештају који сама одабере, било да је у питању сопствено рентирање стана или да буде код неког познаника, рођака, пријатеља, али не сме мењати адресу пре него што о томе обавести полицију.

Међутим, за све осуђенике који немају могућности за сопствени смештај Аустралија има миграционе центре, где су смештени људи који чекају депортацију у матичне државе било да су починили неко кривично дело или су једноставно ухваћени без боравишне визе на њиховој територији.

Како се наводи, у Романином случају, узимајући у обзир да нема новчаних средстава, вероватно ће се одлучити за другу опцију, па ће до јуна 2021. бити у екстрадиционом смештају у Бризбејну (Brisbane Immigration Transit Accommodation), који у том граду постоји од 2008. године. Затвореници у Аустралији који прихвате да кроз рад надокнаде штету коју су направили између осталог бивају распоређени да чисте улице, перу графите и уређују зеленило.

Нови секс Маје и Јањуша погледајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА