Најновије

"МИСЛИ! НЕМОЈ ДА НОСИШ МАСКУ!": Хиљаде људи на улицама против нових мера! (ВИДЕО)

На хиљаде демонстраната окупило се у Берлину како би исказали протест против мера уведених у циљу борбе против пандемије.

Протести у Берлину (Фото: Јутјуб)

Демонстранти тврде да те мере крше њихова грађанска права и слободе.

Полиција процењује да је на протестима било око 15.000 људи који не подржавају мере владе против ширења корона вируса. Међу демонстантима био је и мањи број ултрадесничара који су носили заставу империјалистичке Немачке, преноси агенција Ројтерс.

Протести су избили након што је предузетник Михаел Балвег упутио позив за њихово одржавање. Балвег је био огранизатор сличних протеста у Штутгарту, где се кандидовао за градоначелника.

"Наш захтев је да се вратимо демократији", рекао је један од учесника протеста који, као ни већина других демонстраната, није носио заштитну маску.

Неки међу њима носили су транспаренте на којима је писало "Мисли! Немој да носиш маску!"

За разлику од неких других европских земаља, Немачка је била мање погођена пандемијом. Међутим, након првобитног успеха, број особа заражених корона вирусом поново је почео да расте. У овој земљи тренутно има више од 210.000 случајева заразе и скоро 10.000 смртних случајева од последица ковид 19.

Већина људи се придржава мера прописаних у циљу заштите од корона вируса, као што је ношење маски у продавницама, док је влада недавно увела обавезно тестирање за путнике који се у земљу враћају из високоризичних подручја.

Мањи број грађана се, међутим, ипак противи мерама против ковид 19, истичући да су оне у супротности са грађанским правима и слободама и да остварују негативан утицај на друштво и економију.

Војска кренула у крвави обрачун са џихадистима! Напади на неколико фронтова! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА