Најновије

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?! Поново скидају коцке на Тргу републике! Овога пута због шина!

Нове коцке на Тргу републике који је реконструисан од лета 2018. до краја августа 2019. и онда поново поправљан, опет ће бити подигнуте, овога пута да би се уградиле трамвајске шине потребне за враћање трамваја 1 од Славије до Калемегдана.

Трг Републике (Фото: Јутјуб)

Иако планови за велики "повратак" јединице постоје већ годинама, није познато зашто надлежни током реконструкције и каснијег "окретања" коцки, нису предвидели и уградњу шина на потезу од Коларчеве до Васине.

Накнадно постављање шина изискиваће додатно време, посао и додатно трошење новца грађана, пише "Политика" и подсећа да су радови на Тргу републике окончани по цени од 739.880.766 динара.

Тој цени треба додати "непредвиђене радове на санацији и рестаурацији канделабра око споменика кнезу Моихаилу (4.500.000 РСД) и засебни уговор од 3,7 милиона динара yа чишћење, рестаурацију и конзервацију коњичке скулптуре.

Дирекција за грађевинско земљиште расписала је недавно јавну набавку која се тиче израде техничке документације за проширење песачке зоне Кнез Михаилове.

"То обухвата уређење Васине и Узун Миркове улице, дела Улице краља Петра и Академског трга. У техничку документацију ће се уградити и раније усвојено идејно решење трамваја дуж потеза Славија - Калемегдан, а уколико буде потребно, у складу с резултатма археолошких истраживања на Студентском тргу, техничка документација биће приагођена резулатма тих истраживања", рекли су у Дирекцији и додали да је рок за израду документације 290 дана а процењена вредност јавне набавке 25 милиона динара.

Не очекује се да ће радови кренути у наредних годину дана, а прецизно се не зна ни када би могла да крене уградња шина од Славије до Калемегдана која ће подразумевати раскопавање Улице краља Милана, Теразија, Коларчеве, Трга републике, Васине, Студентског трга и Узун Миркове.

Прочитајте ОВДЕ   шта је то страшно забележио дрон у Крњачи.

Извор: Мондо/Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА