Најновије

"ПРОЋИ ЋЕ И ТРАМПОВ МАНДАТ" Албанци све карте ставили на рушење америчког председника!

Директор Института за политичка истраживања из Приштине Љуљзим Пеци изјавио је данас да ће се пуна нормализација односа Приштине и Београда десити тек када Србија призна Косово и сматра да ће Косово бити у фокусу америчке администрације без обзира ко је на челу Беле куће.

Доналд Трамп (Фото: Сајт америчког председника)

Он је за Косово онлајн рекао да размена територија или модел две Немачке нису опција, већ да је према декларацијама високих званичника САД главни циљ преговора Београда и Приштине међусобно признање.

"Крајње је време да регион иде напред, а док се не реше односи Приштине и Београда нема просперитета Западног Балкана", оценио је Пеци.

Када је у питању улога САД у дијалогу Београда и Приштине, Пеци каже да и након предстојећих избора у САД очекује исту посвећеност наставку дијалога као и до сада.

"Мислим да ће дијалог потрајати више од Трамповог мандата и ми не знамо ко ће бити идући председник, преговори ће се водити најмање још годину дана, а већ тада ћемо имати нову администрацију у Вашингтону. И ако дође Бајден ја мислим да се политика према Косову и Србији неће променити", оценио је он.

Пеци тврди да Србија јесте стара држава, али да није завршила своју модерну државност и треба да дефинише своје границе, а да такозвано Косово нема пуни међународни легитимитет, без чега нема будућност.

"Будућност сада ексклузивно зависи од воље лидера у Приштини и у Београду да ли хоће да уђу у ЕУ или хоће да ово оставе као велики нерешени проблем за будуће генерације", казао је Пеци.

ПрочитајтеОВДЕ   шта је то одлучено у Немачкој.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА