Најновије

АМЕРИКА ПОСТАВИЛА НОВИ РЕКОРД У ИНДУСТРИЈИ НАОРУЖАЊА: Стиже највећа пошиљка стелт авиона пете генерације (ВИДЕО)

Сједињене Државе настављају да производе ловци пете генерације Ф-35 за своје ваздухопловне снаге и за земље које учествују у производњи авиона.

Ф-35 (Фото: Pixabay)

Америчко ратно ваздухопловство објавило је видео снимак ове недеље у коме је наведено да је испоручило нову ескадрилу стелт бораца, која броји до 13 летелица, а које су ове недеље испоручене америчкој војсци.

Страница је објавила још један видео који приказује аспект обуке америчких бораца за прикривање на Аљасци, у склопу обуке "Црвене заставе", која има за циљ да тестира борбену спремност америчких ратних снага.

Борци Ф-35 су међу најнапреднијим борцима дугог домета, пошто могу да извршавају мисије за контролу ваздушног простора и бомбардирају циљеве на већој удаљености од свог места лансирања, а имају стелт технологију која онемогућавају да се открију радаром.

Многе су државе власништво тог авиона, а Турска је била међу земљама које су учествовале у његовој производњи пре него што је искључена због руског споразума о ракетама С-400, који Сједињене Државе одбијају, осим Израела који жели поседовати 50 таквих летелица.

Тестиран супердрон БРАЕРОН, више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА