Најновије

ДАЧИЋ ОПЕТ БУНЦА: Заједно смо са Вучићем одбранили Србију

Министар спољних послова Србије председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да истовремено док поједини представници опозиције у руским медијима нападају председника Александра Вучића за русофобију, у америчким медијима траје напад на Вучића да Србија купује кинеско наоружање и поред упозорења САД.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

- То говори о бесмислености ових напада јер Србија не води ни русофобичну ни русофиличну политику, већ српску политику, водећи рачуна искључиво о интересу Србије и српског народа. То исто важи и за односе са Кином, али и са ЕУ, САД, Француском, Немачком или било којом другом државом на свету - истакао је Дачић у изјави за Тањуг.

Он је указао да је у најмању руку лицемерно оптуживање Србије и Вучића да ће признати Косово од стране оних политичких снага у чије време је Косово прогласило независност, кад их је признало скоро 90 земаља и кад је Србија доживела пораз пред Међународним судом правде у Хагу.

- Управо захваљујући активности руководства Србије, пре свега Вучићу, питање Косова је враћено на дневни ред, са неупоредиво бољим међународним положајем Србије у односу на време Тадића, Ђиласа, Јеремица и осталих - истакао је шеф српске дипломатије.

Он је указао да односи са Русијом никад нису били бољи, као и са Кином, САД, Немачком, Француском и осталима, али да се, пре свега, води рачуна о српским интересима.

- Исто тако, са индигнацијом одбијам лажи да сам ја и Социјалистичка партија Србије под руским утицајем. Ми не радимо ни за чији туђи интерес, искључиво за Србију и српски народ. Зато сам и поносан на све оно што смо заједно са Вучићем урадили у одбрани Србије и њене будућности - нагласио је Дачић.

Брисел тражи од Црне Горе хитну истрагу о оптужбама за корупцију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА