Најновије

Због инцидента испред Телекома најављене пријаве, неке и поднете у среду

Од конференције за медије, преко "чупања" микрофона, вербалних напада до кривичних пријава - испред седишта Телекома Србија данас је било бурно, а све зато што је на том месту потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић одржавала конферецију за новинаре и у јавност покушала да изнесе своја сазнања о спорним пословним потезима државног Телекома. Ипак, она је у томе спречена, а вербално ју је напао један од извршних директора Телекома, Драшко Марковић. Тепић најављује кривичну пријаву, а Телеком цео случај тумачи као "антикампању".

Телеком Србија (Фото: принтскрин са Н1)

"Како Телеком троши новац свих грађана Србије" - то питање потпредседница Странке слободе и правде, Мариника Тепић, други пут заредом поставила је управи Телекома и то испред седишта те државне компаније. Њена идеја да поново апелује на надлежне институције да оформе независну, стручну комисију која би се бавила финансијским пословањем Телекома - изазвала је бурну реакцију.

"Оставите ваше политичарење за друго место", рекао је Драшко Марковић Тепићевој.

Тепић: А ко сте Ви, извините?

Марковић: "Извршни директор за људске ресурсе - Драшко Марковић. Изволите напуштајте овај простор..."

Тепић: Зато што питам како трошите наше паре?

Марковић: Удаљите се! Удаљите се!

Тепић је  потврдила да је човек са снимка извршни директор за људске ресурсе Телекома - Драшко Марковић и да је члан Главног одбора Српске напредне странке и некада Српске радикалне странке.

"Дакле, он је током мог обраћања медијима на јавној површини, на јавном простору, испред државног, а не приватног и не партијског и не братијског Телекома, дошао и брутално ме вређао, викао, претио, на крају ме је и одгурнуо, онда је исчупао микрофон мом колеги који је снимао... Тражио је прво да се удаљим, рекао је да ја моју политику могу на неком другом месту, да немам разлога да водим ту антикампању за Телеком и да ја радим за тајкуне и стране интересе", прича Тепић.

Према њеном сведочењу, Марковић је спречио да изнесе информације о томе да је, како Тепић тврди, "Телеком дао Игору Жежељу 10 милиона евра државних пара за куповину Курира".

Странка слободе и правде најоштрије је осудила напад на Маринику Тепић и затражила хитну смену Драшка Марковића. Од управе Телекома захтевају и одговор на питање: по чијем наређењу је радио?

Из највеће телекомуникационе компаније у држави - без речи о поменутом инциденту. Наводе о спорном пословању и лошем управљању, које износе поједини опозициони политичари, у Телекому виде искључиво као изрежиран напад зарад одбране тржишних интереса конкурената.

"Поводом континуираних напада на домаћу компанију Телеком Србија, обавештавамо јавност да је овде очигледно реч о најбруталнијој кампањи која се води са циљем јачања једне стране компаније, а која представља директну конкуренцију Телекому Србија. Сви покушаји урушавања Телекома Србија неће успети, јер ће компанија још одлучније спроводити своју развојну стратегију. Подсећамо, наш циљ је да постанемо регионални лидер у пружању свих услуга и мотор развоја привреде у региону", наведено је у саопштењу.

Да је реално стање управо супротно - сматра још један опозициони политичар. Мирослав Алексић из Народне странке је због, како је рекао, "највеће пљачке грађана Србије", како је описао аквизиције које је Телеком спроводио, поднео и кривичне пријаве Тужилаштву за организовани криминал.

"Очекујем да ће Тужилаштво покренути истрагу, јер ово је заиста незабележено да неко може на овако видљив начин - где се у папирологији јасно види шта колико кошта и шта је купљено и колико је плаћено и где се види да је преко пола милијарди евра извучено из предузећа Телекома АД", рекао је Алексић.

Алексић је кривичне пријаве поднео против бившег власника компаније "Коперникус Технолоџи" (Kopernikus Tehnology) Срђана Миловановића, државног ревизора - Душка Пејовића и чланова Надзорног одбора Телекома Србија. Али, они неће бити једини... Мариника Тепић због данашњег инцидента најављује кривичну пријаву против Драшка Марковића.

Ко је Драшко Марковић?

Драшко Марковић широј јавности познат је као некадашњи посланик радикала у Скупштини Југославије који је учествовао у једном од најпознатијих инцидената у парламенту, у коме су микрофони, само скупштински, били у фокусу. Марковић је, наиме, 1994. прекинуо седницу Већа грађана, када је полио водом председника Већа Радомана Божовића који му је одузео реч због увреда које је он упућивао са скупштинске говорнице.

У гужви која је настала након тога, Војислав Шешељ је почупао каблове и побацао микрофоне са стола председавајућег. Он је тада изјавио да ће радикали поливати Божовића све док се не охлади.

Марковић сада није претерано видљиви члан Српке напредне странке, али је ипак на истакнутим функцијама - члан је Скупштине ФК Црвена звезда, а на позицији директора у Телекому, према подацима са сајта Агенције за привредне регистре, његова плата износи 400 хиљада динара.

Да ли је кинески ракетни систем висока цена слободне воље Србије, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА