Најновије

ЖЕСТОКЕ ПРЕТЊЕ: Рекао сам Лаврову, ако се утврди да је тачно, платиће високу цену!

Државни секретар Сједињених Америчких Држава Мајк Помпео изјавио је да је послао обавештење министру спољних послова Русије Сергеју Лаврову.

Мајк Помпео (Фото: Flickr)

Помпео је обавестио Лаврова да ће, како је рекао, "бити плаћена огромна цена" ако се покаже да су извештаји обавештајних служби о томе да је Русија уценила главе америчких војника у оквиру трупа у Авганистану, тачни.

Помпео је у интервјуу за Радио Слободна Европа (РСЕ) рекао да су и представници америчке војске о томе разговарали са високим руским званичницима.

"Њујорк тајмс" је крајем јуна објавио да је руска Главна обавештајна управа наводно плаћала борцима блиским талибанима за успешно извршене нападе на америчке војнике и друге припаднике НАТО снага.

На питање да ли верује тим извештајима Помпео је одговорио: "Ми смо то разјаснили. Знамо да су Руси у прошлости наоружавали талибане, знамо да их Иранци и данас наоружавају".

Помпео је такође истакао да су САД сваком од њих јасно изнеле своја очекивања и да ће учинити све што је потребно да заштите и одбране сваког америчког војника и војника било које земље која је део мисије НАТО у Авганистану.

Један политичар у ЦГ има бољи рејтинг од Мила! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА