Најновије

ДРЖАВНИ ВРХ ОДГОВОРИО ЦЕЛОМ РЕГИОНУ: Само нека прете, видећемо како ће Србија бити наоружана 2022. године!

Србија се не наоружава да би неког нападала и са неким ратовала, већ да би сачувала мир и стабилност, што су за нас највише вредности, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.

Српско наоружање (Фото: mod.gov.rs)

Упитан како коментарише то што су и Албанци набавили беспилотне летелице какве имају САД, Вучић је гостујући на Тв Пинк рекао да оне нису баш сличне онима које смо ми набавили пошто су њихове извиђачке, а наше борбено - извиђачке, као и да је Албанија само поручила те летелице које ће да стигну тек до краја 2022. године.

"А, шта ћемо ми тек да имамо до краја 2022. године... Људи не треба да брину. Али, не наоружавамо се да би било кога нападали и да би са неким ратовали већ да би сацували мир и стабилност и спокојство својих људи", навео је Вучић.

Каже да жене у Србији то добро разумеју да не треба да брину за своје синове, мужеве и очеве.

Вучић истиче да се Србија не припрема да напада неког, већ да би спречила агресију на нашу земљу, јер ће то много теже пасти неком напамет ако смо добро наоружани.

Додаје да је 1999. године било много лакше донети одлуку да се Србја нападне, јер је била разорена економија и имали смо застарело наоружање, које ипак обарало њихове авионе.

"Србија је данас много озбиљније наоружана и тек ће да буде, то је резултат убрзаног економског раста и паметне политике коју смо изабрали", нагласио је Вучић.

Не разумем нападе на наменску индустрију

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је веома тешко супротставити се онима који желе по сваку цену да нанесу штету својој земљи, као што је то случај са извозом српске одбрамбене индустрије где је запослено око 17.000 људи, чија се егзистенција, као и њихови породица, тако доводи у питање.

Не разуме, каже, нападе на српску наменску индустрију.

"Када продајемо оружје, поставља се питање што смо, рецимо, продали Јеременији, раније што смо дали пољској фирми када смо знали да је за Украјинце", казао је Вучић гостујући на Пинку и запитао да ли Србија треба да има своју одбрамбену индустрију.

Он је рекао да смо Азербејџану продали 10 пута више оружја него Јерменији. Истиче да ако желимо да наша одбрамбена индустрија ради да морамо да некоме да продајемо наше наоружање. При том се, истиче, придржавамо свих међународних сертификата у које земље сме да се извози наоружање.

Вучић напомиње да када купујемо оружје од Руса, онда се чује - зашто не од Кинеза, ако купујемо од Кинеза - зашто не од Руса, а ако набављамо и од Руса и Кинеза, онда зашто не од Американаца итд.

Прочитајте ОВДЕ структуру окупационог система у Србији!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА