Најновије

ИЗРАЕЛСКИ ЕКСПЕРТ КЕДМИ: Америка је дошла до тачке коју Русија није решила пре 100 година – oво се дешава

Израелски војно-политички експерт Јаков Кедми сматра да је тренутна ситуација у Сједињеним Државама тест снаге власти Доналда Трампа. Расни протести који потресају САД последица су свега што се дешава у тој држави. Ситуацију погоршавају економски и политички проблеми.

Јаков Кедми (Фото: Јутјуб)

Криза изазвана пандемијом коронавируса увелико је утицала на благостање обичних Американаца, којима је био потребан само најмањи разлог да изразе своје незадовољство оним што се догађало.

Криза изазвана пандемијом коронавируса увелико је утицала на благостање обичних Американаца, којима је био потребан само најмањи разлог да изразе своје незадовољство оним што се догађало.

Према речима Кедмија, оно што се дешава у Сједињеним Државама подсећа на догађаје који су се одвијали у Руском царству 1916-1918. Тада је руководство земље, уместо да врати ствари у нормалу, укључујући и оштре методе, брзо губило моћ.

Слична ствар се дешава и у САД-у, локална полиција није у стању да смири демонстранте, а војска није спремна да се супротстави својим суграђанима.

Такође је очигледно да Трампови противници признају могућност у којој ће војска преузети контролу над ситуацијом.

Ако се то догоди, садашњи председник ће изгубити самопоуздање.

Резимирајући, Кедми је додао да су се Сједињене Државе приближиле тачки без повратка, коју руска империја није успела да заобиђе пре 100 година.

ЕУ не признаје изборе у Белорусији Више о томе ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА