Најновије

Сазнајте све детаље чувеног инцидента када је Легија у “Ступици” пуцао због Сергеја Трифуновића

Вест да су командант Милорад Улемек Легија и тадашњи капетан Јединице за специјалне операције (ЈСО), Бранко Вељковић, ухапшени 15. јуна 2001. године због сумње да су "напали и спречили овлашћено службено лице у обављању послова безбедности" и "изазвали општу опасност", шокирала српску јавност када се појавила у медијима.

Милорад Улемек Легија (Фото: Јутјуб)

Инцидент се догодио у култном клубу деведесетих "Бојан Ступица" у улици Српских владара у Београду, а можда још веће изненађење у јавности изазвала је чињеница да је инцидент избио као последица сукоба између глумца Сергеја Трифуновића и групе гостију из ФК "Обилић", када је Легија, у намери да одбрани уметника, испалио три хица из берете у плафон.

Поменути случај, који је вероватно српској јавности синоним за бурна времена у клубу “Бојан Ступица”, који је обележио ноћни живот 90-тих у Србији, догодио се у ноћи између 14. и 15. јуна 2001. године, током рођенданске прославе певачице Светлане Цеце Ражнатовић.

У раним јутарњим сатима, око пет сати, у поменутом локалу дошло је до свађе између глумца Сергеја Трифуновића и једног од директора ФК “Обилић”, који је уметника наводно ошамарио. Како су медији тада писали, глумац се након свађе пожалио команданту ЈСО Милораду Улемеку Легији, који тренутно служи затворску казну због убиства премијера Зорана Ђинђића, и капетану Вељковићу, који су се потом умешали у сукоб, а убрзо изазвали и много већи.

Расправа је кулминирала када је Легија присутне упитао: “Ко је лупио шамар овој глумачкој величини?”, а након што му нико није одговорио, запуцао је из своје “берете” у плафон. Убрзо је на лице места изашла полиција по пријави грађана и тада су припадници ЈСО спречили млађег водника Ивана Максимовића у вршењу дужности.

Медији су наводили и да је Легија након инцидента напустио локал, али се вратио када га је Вељковић позвао, рекавши да су га претукли полицајци. Наводно, Легија је по повратку тамо затекао Вељковића и три полицајца са аутоматским пушкама око њега, након чега је почео да виче: “Ја сам Легија, ја сам Бог”, а потом их разоружао и претукао.

Због овог инцидента против Улемека је подигнута и оптужница, а командант ЈСО је током истраге говорио да је “спречио инцидент”, а не изазвао. Тврдио је да је седео у углу ресторана са супругом и када је видео да група младића напада Трифуновића, умешао се у намери да га заштити. Наглашавао је да није ометао полицију, нити да је имао било какав сукоб са њима.

Сурчинац убијен по изласку из клуба

Иако је овај инцидент један од најпознатирији који се догодио у “Ступици”, овај клуб се у центру пажње нашао и новембра 1999. године, када је убијен кик-боксер и први човек “сурчинског клана” Зоран Шијан. Шијан је ликвидиран у свом “мерцедесу” на углу улица Немањине и Светозара Марковица, а како су медији тада преносили, овај Сурчинац је убијен по изласку из “Ступице”.

Током деведесетих година “Ступица” је важила за стечиште српског џет-сета, али и истакнутих фигура српског подземља. Ипак, неретко је долазио у жижу јавности због инцидената који су се у њему дешавали, због чега се није свако усуђивао ни да га посећује.

Ни почетком 2000-их година интересовање за “Ступицом” није прошло. Клуб је 2005. године поново био у фокусу интересовања јавности, али и истражних органа, након што је у њему убијен Владимир Танкосић (25), радник обезбеђења локала, док је троје рањено.

Због овог злочина правоснажно је осуђен на 14 година затвора Милинко Зарубица.

Прочитајте ОВДЕ  шта је то Вучић затражио а тиче се Дечана.

Извор: nova. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА