Најновије

СТИЖЕ ОДГОВОР СРБИЈЕ И СПЦ! Београд ставља српске светиње на КиМ и у региону под своју заштиту!

Влада Србије и СПЦ требало би у наредним данима да формирају специјални тим за заштиту српске духовне баштине на Косову и Метохији, у Црној Гори и Хрватској.

Саборна црква у Београду (Фото: Јутјуб)

Како пишу Вечерње новости, чланови тима ће бити историчари, историчари уметности, архитекте, сликари као и црквени великодостојници, интелектуалци и угледне јавне личности.

Идеаја о формирању таквог тима покренута је након последњих акција Приштина која је дозволила извођење путарских радова у непосредној близини заштићене зоне манастира Високи Дечани.

Идеја председника Србије добила је велику подршку у Патријаршији и интелектуалним круговима.

Председник Вучић поручио је да је заштита српске културне и верске баштине, пре свега на КиМ, али и на другим местима на којима живе наши сународници, приоритет наше државне политике. Он је упозорио да се упадом у заштићену зону манастира Високи Дечани и извођењем нелегалних путарских радова угрожава једна од највећих српских и хришћанских светиња, као и да је тај чин у супротности са европским цивилизацијским тековинама, па и са прописима које је донела Приштина.

Вучић је најавио да ће на наредном састанку у Бриселу, 7. септембра, од представника косовских Албанаца и европских посредника Србија затражити хитно и трајно обустављање грађевинских радова у заштићеној зони манастира Високи Дечани.

Жесток напад на турске агресоре! Нису знали где да беже! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА