Најновије

ОДЛУЧЕНО ЈЕ! Белорусија појачава војне снаге на граници са Литванијом и Пољском!

Министар одбране Белорусије Виктор Хрењин наложио је да се припреме предлози за вођење одбране на тактичком правцу Гродњенске области, у близини границе са Литванијом и Пољском.

Белоруска војска (Фото: Јутјуб)

„У оквиру председникове наредбе, министар одбране генерал-мајор Виктор Хрењин поставио је задатак: припремити предлоге за спровођење активности формација и војних јединица Западне оперативне команде за припрему и вођење одбране према тактичком правцу Гродно“, саопштила је прес-служба Министарства одбране Белорусије.

Министар је наложио да се појача оперативна команда ракетног дивизиона „Точка“ и дивизиона „Полонез“ одредом беспилотних ваздухопловних система, средствима противваздушне одбране, радио-електронског извиђања и радио-електронског ратовања, саопштила је прес служба.

Раније данас је одржан састанак Савета безбедности Белорусије, на којем је председник наредио да се интензивира припрема војних снага за извршавање задатака према намени. При томе посебна пажња треба да се посвети Западном оперативном правцу и трупама Западне оперативне команде.

Јединице ракетних снага и артиљерије Белорусије претходно су ступиле на борбену дужност противваздушне одбране у оквиру заштите државне границе у близини белоруске нуклеарне електране код границе са Литванијом.

Америка враћа све санкције Ирану! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА