Најновије

Одговор Војске Србије пензионисаном генералу Срети Малиновићу о додели ордена министру Александру Вулину

Министарство Одбране Републике Србије издало је деманти поводом раније изјаве пензионисаног генерала Срете Малиновића о уручењу почасног летачког знака авијације министру војном Александру Вулину. Саопштење преносимо у целости:

Војска Србије. (Фото: mod.gov.rs)

“Поводом злонамерних и лажних тврдњи пензионисаног генерала Срете Малиновића, Министарство одбране указује да је Правилом о летачима и летачкој служби прописано да командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране додељује летачки знак, те није истина да летачки знак додељује летачки старешина, односно пилот.

Ружно је да бивши припадник РВиПВО износи овако грубе неистине и напада часне официре Војске Србије, а посебно је срамно да Малиновић каже да се пилотски знак додељује искључиво пилотима, а да истовремено прећути да је 2008. године он био највећи заговорник доделе летачког знака тадашњем министру одбране Драгану Шутановцу коме је уручен пилотски знак у време када је Ратно ваздухопловство било пред гашењем.

За разлику од времена када је Малиновић додељивао признања министрима и није их питао зашто пилоти имају мање плате од колега из МУП, и зашто су укинули средњу школу за оне који треба да одржавају наше ваздухоплове, данас Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана Војске Србије има нове и најсавременије хеликоптере и авионе, веће плате, најбоље комбинезоне, одшколоване подофицире из обновљене Средње стручне војне школе, и после 20 година осветљену писту на аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић".

Командант НАТО снага осуо паљбу по Специјалном суду! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда/Министарство Одбране

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА