Најновије

НЕКА СЕ У УТОРАК ПОНОВИ ИСТИ РЕЗУЛТАТ! Звезда је већ гостовала у Тирани, била је то легендарна утакмица у којој је гол постигао и Станковић

Црвена звезда ће у уторак гостовати у Тирани, први пут после 1945. године. Најтрофејнији српски клуб ће у уторак као апсолутни фаворит играти у главном граду Албаније меч другог кола квалификација за Лигу шампиона, а навијачи Звезде ће сигурно пожелети репризу од пре 75 година.

Звезда-Европа (Фото: Јутјуб)

Звезда, тад новоосновани клуб, је седму утакмицу од оснивања играла баш у Тирани, где је декласирала репрезентацију Албаније резултатом 5:2. Било је 22. априла 1945. године и било је то прво гостовање Звезде у иностранству. То је био узвратни меч против репрезентације тад пријатељске државе новосноване Југославије. Албанија је са пет примљених голова још и добро прошла, јер је претходно потучена до ногу у Београду, Звезда је 28. марта 1945. године победила са чак 11:2. 

Шта очекујете од утакмице у Тирани?

Звезда је била за класу јача од ривала, а голове су, између осталих, постигли и Бранко Станковић и Рајко Митић.

Тирана - Црвена звезда 2:5 (1:2)

Стрелци за Црвену звезду били су Језеркић, Митић, Томашевић, Печенчић, и Станковић из једанаестерца.

Црвена звезда је играла у следећем састанку: Бијелић, Станковић, Филиповић, Ђајић, Јовановић, Ћирић, Језеркић, Митић, Томашевић, Печенчић, Хорватиновић.

Михи је најбољи друг спалио кућу у Олуји. После 5 година су се срели, тад је показао какав је човек. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА