Најновије

СРПСКИ АНЕСТЕЗИОЛОГ ОТКРИО ЈАЗИВУ ИСТИНУ О РЕСПИРАТОРИМА: Стари нису прегледани 7 година, нови набављани без атеста - 15 посто људи преживи

Гост Славија инфо тв био је др Раде Панић анестезиолог у болници Студеница из Краљева који је разоткрио како су за време епидемије информације ишле централизовано и искључиво се саопштавале преко Кризног штаба.

Вучић "испоручује" респираторе у Нови Пазар (Фото: Јутјуб)

Он тврди да  респиратори којима се власт хвали на свим медијима нису прегледани 7 година иако треба на 6 месеци да се прегледају. У току ванредног стања чак је донета одлука да се не тражи атест за набавку респиратора. 

- Енглеска је вратила 250 оваквих респиратора као неупотребљиве. Иначе светски стандард је 15 посто преживелих након стављања на респиратор. – објаснио је он додајући да ни данас нема потврде да стављамо људе на исправне респираторе.

Др Раде Панић каже да је Кризни штаб изгубио ауторитет још 2009 године када је тражена вакцинација против свињског грипа.

Он каже да су данас највећа жаришта Врање и Лесковац.

- Нажалост заштитну опрему нисмо добили на време иако се огромна средства издвајају за то. Тестови су крајње спорни као и Кризни штаб који је променио одлуке о спречавању епидемије до сад осам или девет пута. Скандал је и то што је болницу на Сајму водио ветеринар – каже др Панић.

Како је др Дејан Жујовић извређао др Кона погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА