Најновије

Светозар Маровић први пут у јавности: Ево шта је рекао о Милу Ђукановићу (ВИДЕО)

Бивши председник СЦГ Светозар Маровић појавио се први пут у јавности након дуго времена преко инстаграм профила Душка Кнежевића, председника Атлас групе да исприча шта зна о Милу Ђукановићу, чији је био дугогодишњи сарадник и други човек ДПС.

Светозар Маровић (Фото: Јутјуб)

Маровић је рекао  да је желео да се појави иако је у тешком психофизичком стању. Он је рекао да се често помиње његово име и да је желео да сам каже неке ствари, будући да на то има право јер је оснивач ДПС и човек који је њему дао име.

Он наводи да политички представници ДПС користе њега као симбол криминала и да то везују за ДПС.

“Ја користим и једнима и другима у овим данима избора”, каже Маровић.

Маровић се запитао зашто је све ово морало да му се деси.

“Да ли сам ја заиста тај први, највећи криминалац у Црној Гори. Да ли сам ја тај који је покрао милионе, који има хотеле, који има барке, акције, хидроелектране, да ли сам ја тај који има непокретности у милионским вредностима. Мом сину су одузели стан у ком је живео и више нема где да живи”, наводи Маровић.

Додаје да је у борби између Мила Ђукановића и Момира Булатовића одлучио да је стане на страну Мила, јер је дубоко веровао у њега.

“Прве године су биле обележене доминацијом Ђукановића, који је након тога постао лидер Црне Горе”. Наш однос је прошао кроз динамичан период, имали смо бројна слагања, али након тога и неслагања. На крају ме највише боли када Мило хапси целу моју породицу. Ја не бих могао да гледам да хапсим породицу Ђукановић” , додаје Маровић.

Он је напоменуо да је Мило једини био на свадби његовог сина, да су заједно сахрањивали родитеље, проживљавали лепе али и тешке тренутке.

“Дан пред хапшење ми смо пили кафу. Ништа није наслућивало да ћу сутрадан бити ухапшен. Након 5 месеци мог притвора, ми смо се срели и он је рекао да ништа о притвору није знао. Ја сам му поверовао и на то”

Он је рекао да се политички процес одвија тако да се претходно одреди ко треба да буде кажњен и да се прво припреми медијски.

“Имао сам прилике да се по изласку из притвора сретнем са једним пријатељем Ђукановића који је новинар  и он ми је рекао да сам ја представник руског капитала у Црној Гори. Пред улазак у НАТО било је битно да се уклони сви руски елементи, те да је потребна источњачка-православна жртва. Ја сам подржавао руски капитал који ће да освежи црногорску привреду, али ја о њему нисам преговарао”, додаје Маровић и напомиње да је егзистенција његове породице доведена у питање.

Маровић каже да не треба жалити, нити да те правити подсећање на тежину његове ситуације.

“Можда сам то заслужио због своје кратковидости. За мене кажу, па како он то није препознао, он је идеолог, морао је то да види и препозна, али то не можете знати увек”, каже Маровић.

Присећа се да је још 2006.године хтео да пружи руку СНП како би се поделе у Црној Гори зауставиле, а резултати референдума прилагоде једнима и другима.

На питање да ли је био конкурент Ђукановићу, Маровић је рекао да су то апсолутне неистините.

“Нисам желео да будем конкурент Милу, нисам чак хтео да будем ни председник Владе. Јако је добро да сам могао да поделим са неким своје тајне, а тај неко је био Мило. Очигледно је ипак да је постојало неповерење према мени које се манифестовало након 2006.године када креће моје компромитовање. Када су хтели да ухапсе мог брата, ја сам јавно рекао да ухапсе мене, а не њега”.

Кнежевић, некада велики пријатељ Ђукановића, тренутно је у Лондону где је избегао како га црногорске власти не би ухапсиле, будући да га терете да је починио више кривичних дела, којима је државни буџет наводно оштетио за стотине милиона евра. Црна Гора је за њим расписала међународну интерполову потерницу, која је укинута 6.августа. Кнежевић је сам признао да је задњих 25 година финансирао ДПС као власник Атлас групе, највеће корпорације у Црној Гори.

Он је у најави казао да је Маровић скоро 25 година био најважнији сарадник и ослонац Мила Ђукановића, све док га није ухапсио у децембру 2015. и потом приморао да призна да је био шеф криминалне групе, држећи му чланове породице као таоце. Кнежевић је изјавио да је хапшење Маровића пажљиво припремано годинама, те да је ухапшен као Председник Политичког савета ДПС и да најмање што може да уради за себе и своју породицу јесте да разоткрије Ђукановића и “његову криминалну групу”.

Подсећамо, у Црној Гори је у овом тренутку кампања за парламентарне изборе који ће се одржати у недељу, 30.августа. Према резултатима истраживања јавног мњења, тренутно води владајућа Демократска партија социјалиста, али сматра да се постизборна коалиција демократа које предводи Алекса Бечић и Демократског фронта може да формира власт.

Турске снаге крше примирје у Либији! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА