Најновије

"ТУ ЈЕ СМРТ НАЈБЕЗБЕДНИЈА"! ЈЕЗИВЕ ПОРУКЕ И ПРОВОКАЦИЈЕ ЗА СРБЕ: Албанци спремају нови скандал са дроном против Звезде (ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде стигли су у Тирану, где ће у уторак од 20.00 на стадиону Аир Албанија одиграти меч 2. кола квалификација за Лигу шампиона, а тензије навијача два клуба полако достижу максимум.

Навијачи "Тирона Фанатикс" (Фото: принтскрин са Инстаграма)

Тако је клуб Тирана информисао полицију да има сазнања по којима постоји велики страх од могућих нереда, и поред тога што навијача неће бити на трибинама због коронавируса.

Клуб је добио информације да неке особе припремају прекид меча политичком поруком која би, по узору на скандал у Београду на утакмици Србије и Албаније, требало да буде достављена дроном.

Подсећања ради, у октобру 2014. године, Исмаил Морина је на мечу у Београду између пред крај првог полувремена дроном послао заставу велике Албаније, која је изазвала прекид и општу тучу на терену, а занимљиво је и да је један од учесника туче сада играч Тиране.

УЕФА је тада ригорозно казнила Србију, иако је Албанац пустио дрон и изазвао хаос, али би уколико се нешто тако догоди у Албанији кажњен био домаћи клуб. Зато је Тирана одмах алармирала полциију, не би ли спречила било какво надлетање дронова током меча и ризиковала да их УЕФА избаци из такмичења.

Навијачи албанског шампиона су се ове вечери појавили на тренингу првог тима и пружили подршку екипи нигеријског стручњака Емануела Егбоа уочи окршаја са српским шампионом.

Наравно, чланови окупљени око групе "Тирона Фанатикс" нису могли да избегну уобичајену кореографију када се ради о утакмицама са националним набојем, па су поново користили мотиве из недавних ратова (снајпери, ознаке терористичке ОВК) као и мапе велике Албаније како би провоцирали.

Такађе, махали су и барјаком на коме је пресечена јагода, алудирајући на смрт навијача Црвене звезде Марка Ивковића који је настрадао у Истанбулу на кошаркашкој утакмици са Галатасарајем пре неколико година.

На огради је стајао натпис: "Ту сам да браним своју земљу, ту је смрт најбезбеднија".

Како се наводи у албанским медијима, због мера превенције против ширења корона вируса, навијачи су читав тренинг посматрали са трибина помоћног стадиона Тиране.

Чак и да победи, Трамп не може решити питање Косова у нашу корист! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА