Најновије

ПАНИКА У САРАЈЕВУ НАКОН САСТАНКА ВУЧИЋА И ДОДИКА! Срамне изјаве Бакирове СДА, Србија опет на удару!

Шеф Клуба заступника босњачке СДА у Представничком дому државног Парламента Адил Османовић тврди да Србија није гарант Дејтонског споразума и да у Вашингтону не може бити речи о БиХ без присуства њених званичника.

Бакир Изетбеговић (Фото: Јутјуб)

Србија није гарант Дејтона, све што њени представници у односу на БиХ могу гарантовати јесте да више никада неће извршити било какав агресивни акт према њеном интегритету, суверенитету и унутрашњим односима - рекао је Османовић реагујући на данашње изјаве након састанка руководства Републике Српске за званичницима Србије у Београду.

Како је пренела сарајевска Н1 тв, он тврди и да Србија има, како каже, "историјски, морални и материјални дуг према БиХ који никада није платила".

Према његовим речима, део тог дуга ће, каже, бити отписан у актуелној пресуди генералу Младићу.

Османовић сматра бизарном ситуацију у којој српски члан Председништва БиХ Милорад Додик не може да прича о кршењу Дејтона, јер се, како каже, управо он због кршења тог мировног споразума налази на "црној листи" САД.

Председник Кантоналног одбора бошњачке СДА Фикрет Превљак тврди да ниједна сарајевска општина никада није била "чисто српска" па је, каже, нетачна тврдња српског члана Председништва БиХ Милорада Додика да у РС жале што су те општине изгубили.

За изјаву Додика каже да је , како наводи, "израз намерно искривљене свести".

Према његовим речима, Сарајево и сарајевске општине су одувек биле мултиетничке И припадале су, каже, свима и Бошњацима, и Хрватима и Србима, и Јеврејима… 

Додаје да је лично поносан јер је командовао бригадом Армије БиХ, која је "бранила Сарајево, а у којој су били и Срби и Хрвати".

Француска се придружује војним вежбама у источном Медитерану Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА