Најновије

БРАНИО СРБЕ ПА ЗАБРАЊЕН! Због говора против бомбардовања Србије сенатор цензурисан!

Говор републиканског сенатора из Кентакија Ренда Пола (57) на националној конвенцији његове странке у уторак увече цензурисале су све велике телевизијске куће у Америци.

Ренд Пол (Фото: Јутјуб)

Најгледаније телевизије, попут CNN-а, Фокса и MSNBC, нису желеле да Американци чују Пола како критикује демократског председничког кандидата Џозефа Бајдена зато што је подржао бомбардовање Србије 1999.

Трамп окончао ратове

Сенатор Пол је другог дана конвенције, коју су уживо емитовале све телевизије, подржао актуелног председника САД Доналда Трампа као републиканског кандидата на предстојећим изборима. У свом говору он је признао да се често сукобио са Трампом у борби за председничку номинацију Републиканске странке пред изборе 2016, али је истакао да га је одувек подржавао у његовим настојањима да оконча "бесконачне ратове" које Америка води у свету.

- Подржавам председника Трампа јер он, као и ја, верује да јака Америка не може да води бесконачне ратове. Не смемо остављати нашу крв и богатство у мочвари Блиског истока - рекао је Пол, називајући Трампа првим председником САД који више жели да оконча ратове него да започне неки нови.

Сенатор се тада окомио на Трамповог противкандидата на изборима Бајдена, којег је назвао ратним хушкачем.

- Бајден има катастрофалан досије кад су ратови у питању. Плашим се да ће, ако буде изабран за председника, опет изабрати рат. Сетите се, подржао је бомбардовање Србије, једне европске земље - истакао је Пол.

Он је додао да би Бајден као председник, без икакве сумње, наставио да просипа крв и расипа богатство Американаца на ратове.

- Осим подршке бомбардовању Србије, он је дао зелено светло Џорџу Бушу за напад на Ирак. Био је потпредседник кад је председник Барак Обама започео рат у Либији и Сирији. Ништа од тога не смемо заборавити - нагласио је Пол.

Међутим, тај његов просрпски и антиратни говор велике телевизије нису хтеле да пусте. Чим је почео да говори о злочиначком нападу на Србију, CNN је одједном прекинуо његово излагање и емитовао интервју са једним антирепубликанским политичким аналитичаром.

Нетачни подаци

Полову просрпску поруку нису видели ни гледаоци канала Фокс њуз, који је иначе наклоњен републиканцима. Тај канал је делове Половог говора прекидао разговором Фоксовог новинара са сином председника САД Доналдом Трампом јуниором.

И канал MSNBC такође је прекидао Полов говор. Водитељ се убацио у тренутку кад је Пол критиковао Бајдена због подршке силним ратовима, покушавајући да одбрани демократског председничког кандидата. Тако су гледаоци MSNBC уместо Половог антиратног говора видели водитеља који износи нетачне податке о томе да је Трамп послао више америчких војника у иностранство него администрација председника Барака Обаме, чији је Бајден био потпредседник.

Хилари: Бајдене, немој да признаш изборни пораз!

Хилари Клинтон саветује демократском председничком кандидату Џоу Бајдену да ни случајно не призна пораз у изборној ноћи. Она је пораз од Трампа признала у изборној ноћи 2016, али сада тврди да би победник избора 3. новембра могао бити познат тек касније тог месеца због гласања поштом, уведеног у неким државама због пандемије коронавируса.

- Резултати у изборној ноћи могли би да укажу на малу предност Трампа, а у том случају Бајден не би требало да попусти ни под којим околностима јер ће се то развући - изјавила је Клинтонова у једној ТВ емисији.

Трамп је, иначе, раније упозорио да демократе желе да покраду изборе управо помоћу гласова поштом.

Меланија против расних подела

Прва дама САД Меланија Трамп, говорећи на Републиканској националној конвенцији, позвала је Американце на јединство против расних подела.

- Знам да су многи забринути и да се неки од вас осећају беспомоћно, али желим да знате да нисте сами. Истина је да нисмо поносни на неке периоде из наше прошлости. Позивам вас да се фокусирате на будућност и истовремено наставите да извлачите поуке из прошлости - нагласила је Меланија.
Прва дама САД позвала је Американце да заједно раде и живе пристојно и покажу да су достојни "стандарда америчких идеала".

Ана Брнабић нуди држављанство мигрантима са севера Африке? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА