Најновије

Подршка декларацији о изборима у Белорусији велика срамота за Србију, власт да повуче потпис (ВИДЕО)

"Српска јавност је јуче била обавештена да се Република Србија придружила декларацији о изборима у Белорусији, коју је иницирала Европска унија. Јавност је била обавештена о том поступку изјавом америчког амбасадора у Београду и амбасадора Европске уније у Београду", изјавио је Александар Шешељ, заменик председника Српске радикалне странке.

Александар Лукашенко (Фото: president.gov.by)

Он је додао да “Српска радикална странка захтева објашњење од званичника, односно представника власти у Србији, да ли је то истина, а уколико јесте, то би заиста представљало једну велику срамоту за Србију, имајући у виду наше везе, пријатељске односе између Белорусије и Србије, братске везе између два народа и подршку коју је председник Лукашенко увек изражавао Србији. Подсетићу да је он био једини државник који је посетио Србију у време НАТО агресије. Подсетићу да је то земља која је подржавала Србију по питању Косова и Метохије у међународним односима и на гласању у Унеску и на гласању у Интерполу, која никада неће признати сецесију Косова, а Република Србија одговара на овај начин, сврстава се уз оне који покушавају да на улици сруше председника Лукашенка како би инсталирали у Белорусији колонијалну управу по узору на ону која је инсталирана у Србији после мафијашког пуча 5. октобра.”

Каже да захтевају, уколико је то истина, да званични Београд повуче своју подршку таквој декларацији и да упути извињење председнику Лукашенку и званичном Минску, јер би такав поступак заиста представљао велику срамоту за Србију. Србија треба да води рачуна да одржава што је могуће боље односе са свим земљама савезницама, а не да испуњава диктате из иностранства и да изражава сервилност Европској унији и другим западним земљама по било ком питању.

По њеми заиста би представљало велику срамоту уколико се испостави да је власт у Србији подржала једну такву декларацију, а поготово би било лицемерно да, са свим најавама које стижу од представника власти у Београду да се Србија не меша у унутрашња питања других држава, сада имамо једно отворено мешање у питање друге државе, односно у унутрашња питања Белорусије. Не знам колико је поступак изјашњавања по тој декларацији од стране Србије нормалан и није ли лицемеран, ако знамо какве смо ми изборе имали пре два месеца у Србији и октроисани једнопартијски парламент који је произашао из тих избора.

Европска унија у тој декларацији каже да је Лукашенко последњи диктатор у Европи. Није могуће да се Србија са тим слаже, имајући у виду искуства која има српски народ са аутократским, диктаторским мафијашким режимом у Црној Гори који српски народ на све могуће начине прогони, покушавајући да истргне Црну Гору из српског националног корпуса.

Српски радикали захтевају од председника Вучића објашњење да ли је истина да се Србија придружила тој декларацији и ако јесте, да се та подршка што пре повуче и упути извињење званичном Минску. У недељу се одржавају судбоносни избори у Црној Гори, избори на којима ће доћи крај једном режиму, који је на власти у Црној Гори већ 32 године, који одржава своју власт искључиво на антисрпској мржњи и на прогону свега српског из Црне Горе. Радикали позивају све грађане Црне Горе свих националности да на тим изборима подрже Листу за будућност Црне Горе, да подрже уједињену опозицију и позивамо све политичке странке у Србији да изразе јединство у том ставу и да позову све грађане Црне Горе да гласају за Листу за будућност Црне Горе.

“Ми имамо искуства са влашћу Мила Ђукановића, да смо видели на шта је тај режим спреман. Видели смо један ненасилни отпор народа у Црној Гори када је дошло до покушаја да се отме Српска православна црква и њена имовина у Црној Гори. Тога су свесни и сви грађани Србије и то је питање око којег у Србији међу политичким партијама мора бити постигнут општи консензус,” изјавио је Александар Шешељ.

 

Хрватски ветеран послао стопало српском ратном војном инвалиду! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА