Најновије

ЗАПАД СЕ ОСИЛИО! ЕУ спрема санкције Белорусији

Министри спољних послова ЕУ затражили су да се уведу санкције Белорусији како би се извршио притисак на председника Александра Лукашенка да одржи нове изборе.

Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

Та одлука дошла је након што је опозиција у тој земљи затражила помоћ од немачке канцеларке Ангеле Меркел.

У жељи да подрже масовне протесте против 26-огодишње владавине Лукашенка, министри ЕУ разматрају увођење забране путовања и замрзавање имовине до 20 особа, које сматрају одговорним за обрачун с демонстрантима, две недеље након избора у Белорусији, за које опозиција тврди да су немаштени, преноси Ројтерс.

"Најава санкције није довела ни до какве промене у понашању у Белорусији", рекао је новинарима немачки министар спољних послова Хајко Мас, мислећи на претње санкцијама влада ЕУ након спорних избора 9. августа.

Румунски министар спољних послова Богдан Ауреску каже да би санције требало увести званичницима, који су помогли да се наместе избори, онима који су наредили обрачун и оптуженима за насиље над демонстрантима.

Шеф европске дипломатије, који председава састанком у Берлину, рекао је да ће тај разговор бити важан јер ће се разматрати "ниво санкција", као и ко ће бити предмет санкција.

Он је то рекао алудирајући на забринутост да санкције могу да буду оспорени на суду, ако нису на одговарајући начин припремљене.

Одговор из Острога на страшне претње црногорског режима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА