Најновије

НОВЕ ПРЕТЊЕ МИЛОВИХ ПОСЛУШНИКА: Ево како Марковић жели да оправда потенцијални напад на слободне грађане Црне Горе

Нема страха за безбедност у Црној Гори, јер је њена сигурност и сигурност грађана апсолутно обезбеђена, поручио је црногорски премијер Душко Марковић и нагласио да институције имају знања и одговорности да то омогуће и на дан избора у недељу, и након њих.

Душко Марковић (Фото: gov.me)

Марковић је у разговору за  позвао грађане да буду Црна Гора 21. века, а не Црна Гора средњег века, и да покажу да су европска земља.

- Оно што је неупитно, што не сме да се оспорава, то је држава, и сигурност и стабилност у тој држави. Дакле, ниједан изборни процес, ниједан глас, ни стотине гласова, не смеју и не могу бити повод да узнемиравате ваше комшије и пријатеље - казао је Марковић.

Поручио да је Црна Гора стабилна и да се не може угрозити сигурност ни појединца, ни његове породице.

- Сигурност државе је апсолутно обезбеђена, институције имају и знања и одговорности да то обезбеде, не само на дан избора, него и након избора и сваки други дан. Спремни смо на сваку врсту провокације. Нећемо дозволити узнемиравање било ког грађанина, а посебно његовог бирачког права на дан избора. Посебно нећемо дозволити евентуалну деструкцију која би имала рушилачки карактер, непризнавање изборне воље грађана и томе слично - поручио је црногорски премијер.

Истакао је да се нада да ће разум преовладати.

Парламентарни избори у Црној Гори, на којима ће учествовати шест коалиција и шест политичких партија, биће одржани у недељу, 30. августа.

На изборима, једанаестим од увођења вишестраначја у Црној Гори и петим од осамостаљења од Државне заједнице Србије и Цррне Горе, биће одржани и избори у неколико општина за локалне органе власти - у Котору, Будви, Тивту, Андријевици и Гусињу.

Право гласа у Црној Гори, према бирачком списку који је објавила Државна изборна комисија, има 540.026 грађана.

Ђукановићу прети убедљив пораз! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА