Најновије

ОБЈАВЉЕНА ЛИСТА! Санкције за 20 високих званичника Белорусије, могао би на списку да се нађе и Лукашенко?

Шефови дипломатија земаља чланица Европске уније (ЕУ) саопштили су након данашњег састанка у Берлину да су се сагласили да се уведу санкције за 20 високих званичника Белорусије, који се сумњиче да су умешани у изборне махинације и полицијско насиље против опозиционих демонстраната након председничких избора.

Александар Лукашенко (Фото: kremlin.ru)

Министри су саопштили да би на тој листи могао да се нађе и Александар Лукашенко, који влада Белорусијом 26 година. Литвански министар спољних послова Линас Линкевичијус рекао је да би изрицање санкција само против 20 белоруских појединаца повезаних са изборном преваром или репресијом био „превише симболичан потез“.

Летонски министар спољних послова Едгарс Ринкевич сагласан је с тим и сматра да санкције против 20 људи неће бити довољне. Ринкевич каже да је Летонија састављала листу забране путовања са више имена.

Највиши дипломата Естоније Урмас Реинсалу један је од оних који су сматрали да би и Лукашенко требало да буде на том списку. Реинсалу је за Радио Слободна Европа рекао да ЕУ „треба да има одлучан став“ и предузме акције које „дају јасан и снажан глас“ о белоруској политичкој кризи.

Погођена турска војна база! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА