Најновије

ПУТИНОВ "ГЛАВНИ НЕПРИЈАТЕЉ" УПОЗОРАВА: У Британији ће бити још једног напада у стилу новичока!

Непријатељ број један руског председника Владимира Путина упозорио је да ће Велика Британија "100 посто доживети још један напад сличан нападу новичоком".

Владимир Путинж (Фото: kremlin.ru)

Бизнисмен Бил Браудер рекао је да у Великој Британији постоји "јако пуно" људи који су спремни да раде за руске обавештајне јединице попут ГРУ-а, жељни да формирају тим убица, преноси британски Мирор.

Верује се да је ГРУ одговоран за напад новичоком у Солсберију.

Његово упозорење повећало је страхове међу људима који су против Путина у Великој Британији да ће убице Москве изабрати њих за мете.

Браудер (56) налази се на врху листе Путинових непријатеља откако је разоткрио корупцију у Русији, након што је његов адвокат убијен у затвору у Москви 2009.

Финансијер се налази на црној листи као претња националној безбедности у Русији и био је највећи инвеститор у руске компаније. Његове канцеларије у Москви претресле су безбедносне службе.

Сергеј Магницки, адвокат који је радио за Браудеров инвестициони фонд "Ермитаж капитал менаџмент", открио је велику шему руских радника министарства правосуђа да украду 5,4 милијарди рубаља (што је некада вредело око 230 милиона долара).

Он је то урадио након што је 2007. године државно тужилаштво осумњичило неколико фирми које спадају у групу "Ермитаж капитал" за утају пореза.

До оптужбе никада није дошло, а онда је сам Магницки покренуо истрагу. Закључио је да су службеници у Министарству унутрашњих послова и државном тужилаштву истрагу у

Ермитаж капиталу искористили како би одвратили пажњу од проневере државног новца у износу од 170 милиона евра. На крају је он сам ухапшен по оптужбама за утају пореза и умро је у притвору.

До упозорења Браудера дошло је након што се разболео Алексеј Наваљни, један од главних критичара руског председника. Он се налази у коми у болници у Берлину и сумња се да је отрован.

- Постоји 100 посто шанси да ће се то поново догодити у Британији. Путин зна да се може извући са тим. Лондон је пун људи који би то урадили - упозорио је Браудер говорећи са тајне локације у Британији.

Сумња се да је Наваљни отрован нервним агенсом из исте породице као новичок.

Александар Петров и Руслан Боширов, чланови Путинове ГРУ обавештајне агенције, налазе се иза тровања бившег руског шпијуна Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије. Тада је коришћен новичок.

Погођена турска војна база! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА