Најновије

ЂИНЂИЋЕВ АТЕНТАТОР ПРИМИО ЈАКО ЛОШУ ВЕСТ! Звездану Јовановићу није било добро кад је чуо

Звездану Јовановићу (55), некадашњем помоћнику команданта расформиране Јединице за специјалне операције РДБ-а, боравак у најчуванијем српском затвору продужен је за још за две године.

Звездан Јовановић (Фото: Јутјуб)

- Безбедносно-информативна агенција (БИА) и МУП немају нових података од последњег извештаја од пре две године, а надлежне службе из пожаревачког затвора "Забела" дале су позитивно мишљење о његовом понашању и поштовању правила. Међутим, председник Вишег суда у Београду још није ментално спреман да схвати да у Европи у овом веку још нико није био у самици 17 година. Реч је о правном скандалу без преседана! -изјавио је адвокат Градимир Налић, Јовановићев бранилац.

Јовановић се у "Алкатразу" налази од 30. августа 2010, а пре тога је седам година био у затвору у Београду. Осуђен је на максималну затворску казну од 40 година затвора као непосредни извршилац атентата, који је пуцајући из "хеклера" усмртио премијера и тешко ранио његовог телохранитеља Милана Веруовића. Јовановић се на суђењу бранио ћутањем, а на крају поступка је негирао да је убио премијера.

Као и његов саборац Милорад Улемек Легија, и Јовановић је смештен у ћелију од 10 квадрата. Тамо има ормарић, туш, сто, столицу, огледало, кревет, чучавац, утичнице и прикључак за телевизор. У затвору га посећује супруга Оливера Лела Јовановић (52), која живи у Бачкој Паланци, као и деца. У међувремену, Јовановић је постао деда јер је његов син Н. Ј., који има 24 године, 8. јуна добио сина. Унуку су дали старо српско име.

Преко адвоката тражи обнову судског процеса за убиство премијера јер тврди да му је суђење било монтиран.

И његов командант Милорад Улемек Легија (52), бивши командант Јединице за специјалне операције (ЈСО), који је осуђен на 40 година затвора због убиства премијера Зорана Ђинђића, одлуком Вишег суда у Београду остаје у српском "Алкатразу" до јула 2022. Његов адвокат се такође жалио на ову одлуку.

Легија је у строгом затворском режиму већ 16 година, а уколико решење суда остане на снази, и даље ће бити ускраћен за привилегије које важе за осуђенике у отворенијим павиљонима - чешће контакте са спољним светом, рад у некој радионици, шетње у кругу затвора и право на љубавну собу!

Законом је прописано да на сваке две године од последњег решења којим се продужава издржавање казне у посебном затворском одељењу надлежни суд утврђује да ли и даље стоје разлози за строги третман. Одлука се доноси на основу чињеница и доказа из извештаја тог одељења, полиције и служби безбедности, као и мишљења тужиоца. Осуђени који казну издржава у "Алкатразу" борави сам у ћелији, има право на један.

Хаос на граници са Ираном! Убијени турски војници! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА