Најновије

ПРОВЕРА СПОСОБНОСТИ ЕУФОРА: Свечаним постројавањем почела војна вежба "Брзи одговор 2020"

У бази Бутмир код Сарајева данас је почела војна вежба "Брзи одговор 2020", која за циљ има проверу способности Еуфора да изврши позивање и распоређивање резервних снага које се налазе ван БиХ.

Еуфор (Фото: euforbih.org)

Данашњем постројавању војника из Аустрије, Бугарске, Грчке, Мађарске, Италије, Румуније, Велике Британије, као и из састава КФОР, присуствовали су

представници амбасада, Оружаних снага БиХ и министар одбране у Савету министара Сифет Поџић.

Обраћајући се окупљенима, командант Еуфора, генерал-мајор Рејнхард Тришак, рекао је да је припрема вежбе извршена у уској сарадњи с Оружаним снагама БиХ, агенцијама за спровођење закона и надлежним министарствима.

- Без овакве сарадње вежбу не би било могуће спровести - рекао је Тришак.

Резервне снаге Еуфора, које су придружиле колегама из Мултинационалног батаљона Еуфора, биће распоређене на локације широм БиХ за извођење вежбе.

Сваки од војника који је ушао у БиХ је испоштовао стриктна правила карантина, као и правила за тестирање на присуство вируса корона у складу с међународним правилима, те правилима издатим од стране БиХ и Еуфора, саопштено је из Еуфора.

Директор вежбе, бригадни генерал Ерно Барат, поручио је да ће сарадња и веза с Оружаним снагама БиХ бити настављена.

- Увежбавање војника ће бити обављено низом ненајављених сценарија током трајања вежбе, како би се проверила њихова реакција, а и како би се обезбедило успјешно спровођење програма интензивне сарадње у бази Бутмир - истакао је Барат.

Еуфорову операцију "Алтеа" тренутно чине снаге 20 земаља са мандатом да пруже подршку БиХ, те помогну у очувању безбедног и стабилног окружења.

Да ли долази до Дана Д за односе Србије и лажне државе, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА