Најновије

ИЗБОРИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Режим пао! Опозиција: Нека Мило пакује кофере! (ВИДЕО)

У Црној Гори данас се одржавају парламентарни избори на којима учествује шест коалиција и пет политичких партија. Локални избори се одржавају у Будви, Котору, Тивту, Андријевици и Гусињу.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Избори су Црној Гори су завршени, а почетну пројекцију резултата саопштио је ЦеМИ.

Према почетним пројекцијама на основу 49,8 одсто узрока листа "ДПС - Одлучно за Црну Гору Мило Ђукановић" има 34,2 одсто, а коалиција "За будућност Црне Горе" 33,7 одсто.

Коалиција "Мир је наша нација" има 12.6 одсто, "Црно на бијело" 5 одсто, Бошњачка странка 4.4 одсто, Социјалдемократе 4.3, СДП - Јака Црна Гора 3 одсто, Албанска коалиција Једногласно 1.1 одсто, Албанска листа 1.4 одсто, ХГИ 0.2 одсто,

22:25 - Опозиција: Мило нека пакује кофере

Опозиција окупљена око листе "За будућност Црне Горе" на конференцији за новинаре је практично прогласила победу поручивши да је "Берлински зид пао".

- Моћи ћемо да формирамо власт са опозиционим партнерима. Ђукановић треба да пакује кофере у политичком и сваком другом смислу - поручили су из опозиције.

21:50 - Мило ближи паду него икада

Прве пројекције освојених мандата на изборима у Црној Гори у овом тренутку показују да три опозиционе листе тренутно имају предност у односу на владајућу коалицију ДПС "За будућност Црне Горе". Обрађени узрорак Центра за мониторинг и истраживање од 70,3 одсто показује да ДПС и коалиција "За будућност Црне Горе" могу да рачунају на по 29 мандата, "Мир је наша нација" на 10 мандата, "Црно на бијело" на четири.

21:40 - ЦеМИ: На око 70 одсто узорка: ДПС-у и "За будућност Црне Горе" по 29 мандата

Прве пројекције мандата на 70,3 обрађеног узорка показују да ДПС и коалиција "За будућност Црне Горе" могу да рачунају на по 29 мандата, "Мир је наша нација" на 10 мандата, "Црно на бијело" на четири. По три мандата би имали Социјалдемократе и Бошњачка странка, по два СДП и Албанска листа, и један АК Једногласно.

21:35 - Кривокапић: Режим је пао

- Драги грађани Црне Горе исказујемо захвалност за достојанство које сте показали током данашњег дана. Без обзира на све што смо прошли, застрашивање и врло запаљиву реторику које су за циљ имале да смање излазност, она је била више од 75 одсто, што значи само једно: режим је пао - рекао је проф. Здравко Кривокапић, носилац листе "За будућност Црне Горе".

Он је додао да иако више од 45 година грађани чекају "тренутак слободе", замолио их је да остану код куће, да са пријатељима и породицом "прославе победу која је извесна".

21.30 Убедљива победа опозиције у Црној Гори

На основу 65 одсто узорка, листа "ДПС - Одлучно за Црну Гору Мило Ђукановић" има 34,4 одсто, 28 мандата, а коалиција "За будућност Црне Горе" 33,5 одсто, 28 мандата.

Коалиција "Мир је наша нација" има 12.5 одсто, 10 мандата, "Црно на бијело" 5.3 одсто, 4 мандата, Бошњачка странка 4.2 одсто, 3 мандата.

Цела опозиција има 42 мандата, а ДПС 28 мандата.

21.10 Опозиција престиже Мила! Погледајте најновије резултате

Према 2,29 одсто обрађених гласова ДПС је освојио 35,87,

За Будућност Црне Горе 34,47,

Мир је наша Нација 11,75,

Албанска листа 3,67,

Црно на Бијело 3,08,

Бошњачка странка 5,05,

СД 3,7,

СДП 1,92.

21:21 - Владимир Павићевић: Опозиција стоји заиста добро, а власт заиста лоше

Владимир Павићевић испред листе "Мир је наша нација" рекао је да и даље немају званичних процена, али да "опозција стоји заиста добро, а власт заиста лоше".

- У појединим општинама ДПС је разорен и нокаутиран - рекао је Владимир Павићевић из коалиције "Мир је наша нација".

21:12 - Милу 34,2 процента

Према почетним пројекцијама резултата Центра за мониторинг и истраживање (ЦeМИ), на узорку од 58,3 одсто, ДПС има 34,4 одсто гласова, Будућност за Црну Гору 33,3 одсто гласова, Алекса Бечић "Мир је наша нација" 12,4 одсто, УРА 5,1 одсто, Бошњачка странка 4,5 одсто, Социјалдемократе 4,3 одсто, СДП 3 процента, Албанска коалиција 1,2 одсто, Албанска листа 1,5 одсто, ХГИ 0,2 одсто гласова.

21:00 - Званична излазност до 19.30 сати - 74,16 одсто гласова

На данашњим изборима у Црној Гори до 19.30 сати гласало је 470.000 бирача од 540.026 уписаних, што износи 74,16 одсто гласова, рекао је Алекса Ивановић из Државне изборне комисије Црне Горе. Резултати гласања могу се пратити на званичном сајту изборне комисије – www.rezultati.dik.co.me. Резултати се могу пратити и на izbori.cemi.org.me.

20.58 "Црно на бијело" неће потписати бирачке записнике у Рожајама

Разлог томе је што је у последњем сату гласања, од 19 до 20 сати, у тој општини нагло порасла излазност што није био случај на претходним изборима.

20.56 Камере искључене на граничним прелазима 

На граничном прелазу Црне Горе са Србијом Ранче надзорне камере биле су искључене.

Тренутно камере раде, а за сада није познато зашто није било слике и шта се дешавало.

20:50 - ЦДТ: Излазност 75,9 одсто

На парламентарним изборима у Црној Гори, који су данас одржани, бирачко право искористило је 409 880 грађана, односно 75.9% од укупног броја бирача, подаци су ЦДТ Црна Гора.

На парламентарним изборима 2016. године изласност до 20 сати је била 73,4 одсто, а 2012. године 70,6 одсто.

20:45 - ДПС: Очекујемо победу

Портпарол Демократске партије социјалиста (ДПС) Милош Николић изјавио је вечерас да је проценат излазности на парламентарним изборима у Црној Гори био око 76 одсто и да из ДПС очекују победу.

Николић је казао да ко год добије изборе, треба да му се честита и да верује да ће то бити ДПС.

20:35 - Појачане полицијске снаге код храма у Подгорици

Код храма у Подгорици пре око пола сата стигло је неколико полицијских аутомобила, а појачано је присуство полиције у свим градовима.

Како јављају извори из Берана, Никића и Будве, приметни су припадници интервентних јединица и у већем броју и саобраћајне полиције.

20.30 Медојевић: Опозиција први пут победила у затвору Спуж

Један од лидера Демократског фронта објавио је да је опозиција први пут однела победу на гласању у Заводу за извршење кривичних санкција.

Како је написао на друштвеној мрежи фејсбук, коалиција "За будућност Црне Горе" је најјача.

- Пада, пада, пада влада, чак ни у ЗИКС-у немају већину - навео је Медојевић.

20.20 Велике полицијске снаге пристижу у Будву

Два полицијска комбија са припадницима интервентне јединице паркирала су се око 20 сати испред зграде Општине Будва.

20.15 Огласио се портпарол ДПС-а, први резултати у 21 сат

Портпарол ДПС-а Милош Николић рекао је за црногорски јавни сервис да очекује излазност од око 76 одсто, а прве резултате из изборног штаба "Одлучно за Црну Гору" најавио за 21 час.

20.10 Демократски фронт: Разбијен још један штаб ДПС-а за куповину гласова

На Фејсбук страници Демократског фронта објављен је снимак из штаба ДПС-а у којем се види како присталице те странке врше нелегалне активности. Активисти коалиције "За будућност Црне Горе" открили су и упали у тај штаб с намером да те активности спрече.

Разбијен још један ДПС штаб за куповину гласова - написали су из тог савеза испод објављеног видео снимка у којем се чује како активисти покушавају да спрече нелегалне активности и преузму списак гласача из, како је наведено, штаба за продају гласова.

20.00 Затворена бирачка места у Црној Гори

19.55 Ђурић о изборима у Црној Гори: Држимо палчеве нашим Србима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђуриц́ није желео вечерас да коментарише изборе у Црној Гори јер, како је навео, за разлику од Албанаца, поштује изборни дан и право људи да гласају у тој земљи, али је поручио да "држимо палчеве нашим Србима".

Коментаришући за ТВ Прва то што је актуелна власт у Црној Гори до јуче прстом упирала у Београд и износила оптужбе на његов рачун, Ђуриц́ је у тренутку погледа на сат, па одговорио опаском "сад је пола седам - још увек актуелна власт у Црној Гори".

19.47 Обрт у Црној Гори: Полицајци се цео дан жалили, па ослобођени радних обавеза

Сви припадници Управе полиције Црне Горе који су данас радно ангажовани, од 18 часова ослобођени су радних обавеза, саопштено је из Управе полиције Црне Горе. Они су, након целог дана упућивања жалби, ослобођени како би остварили бирачко право.

Раније данас, припадници полиције жалили су се медијима да им је ускраћено грађанско право да гласају.

19.30 Коалиција "За будућност Црне Горе": Само режиму одговарају инциденти

Из коалиције "За будућност Црне Горе" поручили су да су веома задовољни атмосфером, а посебно излазношћу која довољно говори да је пробуђени народ чврсто одлучио да смени криминални режим.

Та коалиција замолила је грађане да после гласања мирно и у својим домовима сачекају пребројавање гласова и констатовање изборних резултата.

Само режиму одговарају инциденти, будући да је свестан да губи ове изборе, тако да им се не сме дати било какав изговор да их и изазову - наводи се у саопштењу те коалиције.

Они су позвали све грађане који нису гласали да то учине и "придруже се историјском преокрету пред којим се налазе".

19.20 Ситуација на ивици инцидента, почела хапшења у Црној Гори

Интервентна јединица пљеваљске полиције у центру овог града ухапсила је Зорислава Лековића и Мирослава Војиновића.

19.11 ЦЕМИ: Излазност до 19 часова 74,9 одсто, на изборима 2016. била 71,6 одсто

Према подацима ЦЕМИ-ја излазност до 19 часова је укупно 74,9 одсто бирача. У региону Подгорица излазност је 77,7, Северу 75 одсто, а на Југу 71,2 одсто.

На парламентарним изборима одржаним 2016. година излазност је била 71,6 одсто. На парламентарним изборима 2012. године гласало је 66,2 одсто уписаних бирача.

19.05 Харадинај: Албанаци одлучују о својој судбини и црногорској политици

Председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај позвао је Албанце да изађу и гласају на данашњим парламентарним изборима у Црној Гори.

Он је рекао да је њихов глас пресудан за црногорску политику, пише Косово прес.

18.45 Настало комешање када се Мило појавио са женом на гласању!

18.37 ЦДТ: До 18 часова гласало 70,5 одсто

До 18 часова на биралиштима је, према подацима ЦДТ-а изашло 70,5 одсто уписаних, односно 380.700 грађана са правом гласа.

18.15 Никаквих окупљања неће бити испред храмова СПЦ

Из Митрополије црногорско–приморске и Епархије будимљанско-никшићке поручили су да неће бити никаквих окупљања испред храмова у организацији Цркве.

Грађане су позвали да крај изборног дана дочекају у својим домовима.

18.10 Напад у Никшићу

Радничка партија Црне Горе саопштила је да је њихов члан и активиста Војо Перовић нападнут када је у насељу Кличево у Никшићу покушао да спречи куповину личних карата испред канцеларије месне заједнице.

17.45 Примећене бројне неправилности

ЦеМИ евидентирао 550 неправилности, гласачки листићи се фотографишу, без поштовања мера НКТ-а.

17.15 Милов ДПС даје новац Ромима за сваки глас!

Испред канцеларија ДПС-а код Електродистрибудије у Подгорици дочекују се Роми, којима се даје новац за гласање, написао је на свом фејсбук профилу Марко Милачић, председник "Праве Црне Горе".

16.53 Кривокапић гласао, одбио да га пусте "преко реда"

Главни опозициони кандидат Здравко Кривокапић изненадио је све пристутне у изборној јединици када је дошавши на гласање одбио да буде пуштен "преко реда".

16.30 Драма на граници

Капетан и 10 војника који су послати на испомоћ полицији на чување границе Кула, у близини Рожаја демонстративно су предали оружје и отишли у Никшић на гласање.

16.10 Мило пада у наредна два сата!

Државна изборна комисија прогласила је 11 листа за учешће на парламентарним изборима у Црној Гори 30. августа, а како су саопштили бирачко право има 541.232 грађана и у односу на председничке изборе пре две године, број бирача се увећао за око 8.600.

15.40 Подршка косовских Срба браћи у Црној Гори

Срби са севера Косова и Метохије придружили су се подршци српском народу у Црној Гори, у одбрани светиња Српске православне цркве, и данас поставили велики транспарент са натписом "Не дамо светиње" на споменик Кнезу Лазару у центру Северне Митровице.

15.20 Хакован сајт Скупштине Црне Горе

Председник Државне изборне комисије Црне Горе Алекса Ивановић изјавио је да је сајт црногорске скупштине био под хакерским нападом готово сат и по времена.

15.10 Ђукановић на дан избора оптужује Србију

Ђукановић није пропустио да још једном оптужи медијски и политички фактор из Србије за мешање у питања Црне Горе.

- Тензије се покушавају индуковати са адреса које су ван Црне Горе. Прошли смо кроз таква искушења више пута, тако да не видим никакву опасност по стабилност и сигурност Црне Горе. А ко су те адресе показаће се само кроз наредне дане. Ваљда сви региструјемо тај стампедо који траје од децембра прошле године и у којој учествује комплетна медијска и политичка сцена Србије. Вероватно бисмо пинцетом са те сцене могли да пронађемо неког ко у томе не учествује - рекао је Ђукановић упутан да ли ту мисли и на званични Београд.

14.40 Добио позив за преминулу супругу

Један бирач у Подгорици добио је позив за гласање за супругу која је преминула пре шест месеци.

Грађани у Подгорици добили су позив да гласају на бирачком месту 78 у ЈПУ "Ђина Врбица", иако такво гласачко место не постоји, већ у оквиру ове установе постоје три бирачка места.

14.22 Појавили се хакери

Ивановић је казао да је јутрос од 8.39 до 10.07 часова рачунарски систем ДИК-а и Скупштине Црне Горе био под хакерсим ДДОС нападима.

Казао је да систем сада несметано функционише.

14.09 Обарају рекорде

ПР координаторка ЦеМИ-ја, Маја Бјелић казала је да им је до сада пристигло више од 400 пријава неправилности, што је значајно више у односу на претходне године.

"Пристигле неправилности су у процесу верификације због чега још увијек на сајту није присутан укупан број“, појаснила је Бјелић. Она је позвала грађане да наставе да пријављују неправилности путем апликације Феризбори, која је доступна свим андроид и ИСОС уређајима, а могуће је преузети са сајта www.ferizbori.me

13.25 Нови резултати

До 13 сати на бирачким мјестима гласало је 54,1 одсто бирача саопштио је ЦеМИ.

У Подгорици је гласало 54,5 одсто, у Сјеверном региону 48,4, а на Југу 57,2 одсто уписаних бирача.

На парламентарним изборима 2016. до 13 часова гласало је 39,9 одсто, а на парламентарним изборима 2012. године излазност до 13 часова била је 33,3 одсто.

13.09 Гласао и Мило Ђукановић

Председник Црне Горе Мило Ђукановић гласао је данас на парламентарним изборима у тој земљи и поручио да очекује да Црна Гора настави да се креће путем економског и демократског развоја, у правцу ЕУ, као и да га не изненађује и радује висока изласност у првом делу дана.

13.07 Нови низ неправилности

На бирачком месту у Дому војске у Подгорици књига са именима бирача на кратко је изнета из зграде у којој се одвија гласање. За то време у Никшићу отац члана бирачког одбора контролише ко долази да гласа. Посматрачи ЦеМИ-ја објавили су да у Никшиц́у на бирачком месту Спортски центар 110 улаз бр. 2 - председник бирачког одбора изговара име гласача и имена његовог оца и стрица за које је донео захтев за гласање путем писма. Отац једног од чланова бирачког одбора са сином контролише ко од грађана долази да гласа.

12.58 Све очи упрте у Подгорицу

Водећи медији у региону с пажњом прате парламентарне изборе који се данас одржавају у Црној Гори, посебно у Албанији и у Приштини, с обзиром на то да на овим изборима учествују и две коалиције албанских странака.

12.44 Рекордна излазност

Како јављају репортери са лица места, излазност на данашњим изборима обара све рекорде.

За сада је све ок, али је јако велика излазност. Баш је била гужва. Чекала сам преко пола сата да гласам - рекла је за Ало.рс Црногорка из Херцег Новог-

12.14 Херцеговци блокирали пут ка Црној Гори

Група од неколико Херцеговаца из Требиња блокирала је пут који води до граничног прелаза Клобук са Црном Гором. Они су то, како кажу, учинили да не би дозволили да неко из те области оде и незаконито гласа у Црној Гори.

За АТВ су рекли да се сличне групе налазе на више граничних прелаза са Црном Гором, где се одржавају парламентарни избори, пренео је портал „Требињелајв“.

11.49 Опште намешање избора

Из коалиције "Мир је наша нација" у Колашину тврде да "активиста ДПС-а на десет метара од бирачког мјеста број два пописује грађане који излазе на гласање".

Иста коалиција је саопштила да су главна медицинска сестра Дома Здравља у Котору, Марсела Мирошевић и кандидаткиња за одборницу на листи ДПС-а Котор, "злоупотребила свој положај на начин што је захтевала од својих колега да јој јављају када су изашли на изборе".

11.40 Излазност по Општинама

Државна изборна комисија објавила излазност по општинама до 10 сати. На целој територији до 10 часова гласало је 23,05 одсто, саопштила је Државна изборна комисија.

У Андријевици је до 10 часова гласало 13 одсто бирача, Бару 25 одсто, Беранама 29,73 одсто, Бијелом Пољу 23, Будви 20 одсто, Цетињу 24,3, Даниловграду 30, Гусињу осам одсто, Херцег Новом 29,69, Колашину 26,11, Котору 20,26, Мојковцу 34,33 одсто, Никшиц́у 27 одсто, за Петњицу нема података о излазности, Плаву 22,72 одсто, Плужинама 27 одсто, Пљевљима 31, Подгорици 23 одсто, Рожајама 15,65 одсто, Шавнику 31,81 одсто, Тивту 13,40 одсто, Тузима 14,45 одсто, Улцињу осам одсто, Жабљаку 23,3 одсто и у УИКС-у 20 одсто.

11.29 Црногорци желе да Мило и ДПС оду

Према подацима ЦДТ-а до 11 сати гласало је 34,9 одсто бирача односно 188.500 грађана са правом гласа.

"То је за 14.5 одсто више него на парламентарним изборима 2016. када је до 11 сати гласало 20,4 одсто бирача", наводи се на Твитер налогу ЦДТ-а.

11.03 Излазност до 10 сати скоро 32 посто

Према ријечима предсједника ОИК Шавник, Душана Радановића, до 10 часова гласало је 31,81 одсто гласача. Милодарко Јокановић, предсједник ОИК Плужине, казао је да је до 10 часова излазност у Пиви 21 одсто.

10.45 Непожељни полицајци пребачени у друге општине

Полицајци које „терен није препознао“ на дан избора распоређени су на дужност у другу општину.

Стога су се и обратили министру Мевлудину Нухоџићу, директору УП Веселину Вељовићу и начелнику ЦБ Подгорица са захтевом да им се, сходно члану 75 Устава Црне Горе, омогући право гласа и избора.

10.25 Сликали гласачке листиће

На бирачком месту 78-Ц у Подгорици и бирачком месту 5 у Рожајама поништен је по један гласачки листић који су бирачи претходно фотографисали.

Имена бирача се гласно изговарају и на бирачком месту бр. 106 у Подгорици, јавља ЦДТ.

На бирачком месту број 95 у Подгорици председник и део чланова бирачког одбора не носе заштитне маске, не дезинфикују се руке, и не поштује се прописана дистанца. Такође, изговарају се гласно имена бирача, што је супротно правилима, јавља ЦДТ.

10.14 Излазност до 9 сати

На парламентарним изборима у Црној Гори до 9 сати гласало је 14,7 одсто бирача, према подацима ЦеМИ-ја.

ПР координаторка ЦеМИ-ја, Маја Бјелић, казала је да је гледајући по регијама излазност следећа - Подгорица 15,2, јужна регија 15,5 север 12,6.

9.25 "Нема изговора"

Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије гласао је на бирачком месту Ауто мото у насељу Берансело у Беранама.

"Нема изговора, сви на гласање", поручио је.

9.20 Мушкарац са пребивалиштем на Косову и Метохији покушао да гласа у Никшићу

На бирачком месту број 24 у Никшићу чувари бирачких кутија коалиције „За будућност Црне Горе“ зауставили су мушкарца који има пребивалиште на КиМ а који је дошао да гласа са личном картом Црне Горе, за шта нема право, саопштио је један од лидера ДФ-а Андрија Мандић у укључењу за ТВ Прва.

8.56 Први резултати

До 8 сати је гласало 5.8% бирача саопштио је ЦДТ. На изборима 2016. је до 8 сати гласало 3.5% бирача.

8.37 Муж гласао за жену, члан бирачког одбора прозивао гласаче

Забележене су и прве неправилности на бирачким местима у Црној Гори. Тако је на бирачком месту број 16 у Бару муж ушао у кабину са супругом и заокружио листић уместо ње, због чега је проглашен неважећим. На бирачком месту број 15 у Сутомору, члан бирачког одбора наглас је изговарао имена бирача.

8.26 Забрана уласка 12 месеци

Посланик Народне скупштине Републике Српске (РС) Драшко Станивуковић пуштен је у суботу увече на слободу из полицијске станице и тврди да је протеран из Црне Горе, уз додатну забрану уласка у земљу на 12 месеци.

8.20 Милу је одзвонило

Милан Кнежевић, лидер Демократске народне партије и један од лидера црногорске опозиције, поручује да верује да се председнику Црне Горе Милу Ђукановићу смеши одлазак с власти. Зато, каже, Ђукановић и води рат против Српске православне цркве, али и свих који мисле другачије од њега.

7.50 Амфилохије гласао на Цетињу

Митрополит Амфилохије гласао је јутрос на Цетињу.

7.36 "Нико не зна да стартује апарат"

ЦеМИ пише да на бирачком месту број 17 у општини Тузи, у месној заједници Врањ нико од чланова одбора не уме да стартује апарат за гласање, не знају како се користи токен и генерално нису умели да организују гласачко место, те гласање није почело на време, преносе Вијести.

7.30 Упозорење амбасаде САД

Амбасада Сједињених Америчких Држава у Подгорици упозорила је држављане САД у Црној Гори, уочи данашњих парламентарних избора, на могућност масовних окупљања.

"Црна Гора ће одржати државне парламентарне изборе у недељу, 30. августа 2020. године. Имајте у виду могућност великих гужви и окупљања и да мирне демонстрације могу постати насилне. Глобална Ковид-19 пандемија ствара додатну безбедоносну забринутост", навели су јуче из Амбасаде САД.

Изборе на 1.217 бирачких места надгледаће преко две хиљаде посматрача, од чега 265 страних.

Биралишта се отварају у седам, а затварају у 20 часова.

Медији у Црној Гори се у данашњим издањима питају да ли ће након тродеценијског партијског једноумља и режима ДПС, коначно, Црна Гора покушати да уђе у демократске токове, чији је први принцип смењивост власти.

Државна изборна комисија прогласила је 11 листа за учешће на парламентарним изборима у Црној Гори 30. августа, а како су саопштили бирачко право има 541.232 грађана и у односу на председничке изборе пре две године, број бирача се увећао за око 8.600.

Демократска партија социјалиста наступиће у коалицији са Либералном партијом, а листу под именом “Одлучно за Црну Гору“ ДПС-Мило Ђукановић“, предводи заменик председника странке Душко Марковић.

У коалицији "За будућност Црне Горе" су Демократски фронт, Социјалистичка народна партија, Радничка партија, Права Црна Гора, Уједињена Црна Гора и нестраначке личности, док је носилац листе професор Машинског факултета Здравко Кривокапић.

Снимак инцидента на бирачком месту у Никшићу погледајте ОВДЕ!

Извор: Ало/Блиц/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА