Најновије

БРНАБИЋ: У тешким смо временима, огромна одговорност на Вучићу! Он нагиње ка Шапићу! Ово су 2 кандидата за премијера

Налазимо се у комплексним, тешким временима, огромна је одговорност на Александру Вучићу... Зато се чека на нову владу, зато још није одлучио који су коалициони партнери, ко су људи који ће бити у влади, рекла је премијерка Ана Брнабић додавши да он тражи најбоља решења, најбоље људе који се боре, који се не плаше да се боре.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

- Ја сам гласала да СНС сама формира власт са мањинама, јер мислим да би то била најефикаснија влада а пред члановима СНС биле су опције и коалиција са Шапићевим СПАС-ом, али и коалиција са СПС и Шапићем - рекла је Брнабићева додајући да она лично сматра да Александар Шапић има још много да ради и учи.

- Надам се да ми Вучић због ових речи о Шапићу неће замерити али морам и да кажем да Вучић код њега највише цени борбеност, што је иначе особина коју највише цени код људи а коју је он показао кад је ни наши коалициони партнери СПС нису показали - рекла је премијерка и додала да ће без увијања и рукавица рећи да Вучић најозбиљније разматра коалицију са Шапићем.

Србија је у другом кварталу ове године постигла добре економске резултате упркос тешкој ситуацији изазваној пандемијом, рекла је Брнабић. "Имали смо феноменалан први квартал, раст од пет одсто и никада се није десило да будемо најбрже растућа економија у једном кварталу године. То су историјске вести и ствари које мењају суштински насу земљу, људе, наш народ, као и перцепцију наше земље". рекла је Брнабић за ТВ Пинк.

стакла је да је Србија сада, у другом кварталу, "раме уз раме" Литванији која је је имала мањи пад од Србије. Рекла је и да се у Србији недовољно говори о постигнутим резултатима и додала да је невероватан успех и то што имамо стабилан број запослених.

У односу на други квартал 2019. године сада је у Србији 1, 6 одсто више запослених, прецизирала је председница владе. "То показује колико дајемо све од себе и шта све можемо и то у овако тешко време када незапсоленост драматично расте свуда у Европи и свету. У неким земљама је двоцифрена, а очекује се да ће ићи и до 22- 25 одсто, а Србија се овако добро држи и то је резултат свега онога што смо као земља радили од 2014. године", навела је.

Брнабић је рекла да је тада Александар Вучић преузео не само власт, већ и огромну одговорност.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА