Најновије

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ СЗО: Ограничите дружења, забаве, роштиље... Расте број заражених!

Млади морају да ограниче одласке на дружења како би помогли у сузбијању нових скокова заразе инфекцијом KОВИД-19, рекли су у среду функционери Светске здравствене организације (СЗО).

Заштита од вируса (Фото: pixabay. com)

Уморни од ограничења кретања и жељни уживања у лету, млади људи северне полутке су у неким земљама придонели поновном порасту броја оболелих окупљајући се на забавама, роштиљима и летовањима.

У Женеви, седишту здравствене агенције УН-а, ноћни клубови су затворени прошле седмице након што се показало да су извор око половине случајева заразе.

- Млади такође морају преузети одговорност и питати се морају ли баш ићи на неку забаву - рекао је шеф службе СЗО-а за ванредне ситуације Мајк Рајан, отац троје деце.

Подаци СЗО-а показују да постоји мање могућности да млади људи оболе од тешког облика респираторне болести од њихових родитеља или бака и дека, али удео у броју заражених у доби између 15 и 24 године се утростручио у пет месеци.

Рајан је такође рекао да млади нерадо дају податке о пријатељима с којима су се дружили:

- То је неугодно, али нужно за заустављање вируса - рекао је.

- Швајцарске новине су пренеле да су у једном ноћном клубу у Цириху, у којем су недавно регистровани оболели, неки посетиоци дали лажна имена учесника забаве, попут нпр. "Donald Duck" - пренео је radiosarajevo.ba

Епидемиологиња СЗО-а Мариа ван Керкхова је рекла да би млади људи морали бити опрезни јер и благи облик болести може имати дугорочне последице.

Кандидат за амбасадора САД у Немачкој сматра да је НАТО извршио злочин над нама! Више о томе ОВДЕ.

Извор: mondo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА